Siirry sisältöön

MPK:n vuosipäivänä 14.12. palkitut vuoden viestijä Leena Palovainio (edessä vasemmalla), vuoden toimihenkilö valmiuspäällikkö Toni Puutio ja vuoden kouluttajana palkitun kyberkoulutustiimin edustaja Pietari Sarjakivi ottivat huomionosoitukset vastaan Helsingissä. Takana MPK:n toiminnanjohtaja Antti Lehtisalo ja puheenjohtaja Mika Hannula. Kuva: Ossi Hietala

14.12.2021

MPK:n vuosipäivänä 14.12.2021 julkistettiin vuoden 2021 toimihenkilö Toni Puutio, vuoden viestijä Leena Palovainio ja vuoden kouluttajaksi valittiin ryhmä: MPK:n kyberkoulutustiimi. Lämpimät onnittelut ja kiitokset kaikille – olette huomionosoituksenne ansainneet!

Vuoden toimihenkilö 2021

MPK Pohjanmaan valmiuspäällikkö Toni Puutio on kehittänyt ja ohjannut MPK:n toimintaa Vaasassa aktiivisesti ja määrätietoisesti jo usean vuoden ajan. Hänen otteensa työhön on innostava, positiivinen ja esimerkillinen. Puution aktiivinen panos sotilaspoliisikoulutusohjelman kehittämisessä ja toteuttamisessa on ollut arvokasta. Lisäksi hän on aina huolehtinut hyvin MPK:n maineesta ja tunnettuuden kasvattamisesta aktiivisella sidosryhmätyöllä ja palvelualttiilla läsnäololla niin fyysisesti kuin sosiaalisen median kanavissa. Puution toimintatavoista heijastuu halu mahdollistaa korkealaatuisen koulutuksen toteuttaminen ja kehittää uusia tapoja houkutella uusia osallistujia maanpuolustus- ja kokonaisturvallisuuskoulutuksen pariin.  

Vuoden kouluttaja 2021

Vuoden kouluttajaksi 2021 valittiin poikkeuksellisesti ryhmä: MPK:n kyberkoulutustiimi. Huomionosoituksen otti vastaa kyberkoulutustiimin edustajana Pietari Sarjakivi.

MPK:n kyberturvallisuuskouluttajista koostuva Suomen joukkue sijoittui toiseksi kansainvälisessä Locked Shields 2021 -kyberpuolustusharjoituksessa. MPK:n kyberkoulutustiimi on osoittanut huippuosaamistaan ja suomalaisten reserviläisten kovaa tasoa harjoituksessa. Sillä on ollut merkittävä rooli MPK:n kyberturvallisuuskoulutuksen kehittämisessä sekä yhteistyön syventämisessä Puolustusvoimien kanssa. Kyberkouluttajien aktiivinen ja tavoitteellinen ote koulutusten toteutuksessa sekä oman osaamisen kehittämisessä on kohottanut MPK:n kyberkoulutuksen tason ensiluokkaiseksi. Kiitos siitä kuuluu kaikille vapaaehtoisille kyberkouluttajille ja koulutusta pitkäjänteisesti kehittäneelle MPK:n henkilökunnalle.  

Vuoden viestijä 2021

MPK Hämeen kouluttaja Leena Palovainio on jo vuosien ajan viestinyt aktiivisesti piirin toiminnasta ja kannustanut erityisesti nuoria ja naisia osallistumaan. Hän on ylläpitänyt jo pitkään Instagramissa suosittua naisten toimintaa esittelevää tiliä. Lisäksi hän on kirjoittanut aktiivisesti artikkeleita alueellisiin maanpuolustuslehtiin. Palovainion aktiivinen viestintä on ollut yksi avaintekijöistä, miksi Hattulan koulutuspaikalla naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen perehdyttävän koulutusohjelman kurssit ovat kerta toisensa jälkeen täynnä innokkaita uusia osallistujia. 

Muut huomionosoitukset jaetaan siirtyneessä vuosijuhlassa

MPK:n perinteinen vuosijuhla jouduttiin siirtämään koronatilanteen vuoksi keväälle. Keskustoimiston MPK:n ansiomitalit jaetaan kevään juhlassa.