Siirry sisältöön
Rintakuva Juha Parkkosesta sotilaspuvussa meren rannalla

MPK:n puheenjohtaja Juha Parkkonen ylennettiin 4.6. majuriksi

04.06.2024

Tasavallan presidentti on Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta ylentänyt MPK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Parkkosen majuriksi reservissä. Ylennys on osoitus henkilökohtaisesta sitoutumisesta sekä MPK:n ja Puolustusvoimien tiiviin yhteistyön merkityksellisyydestä. Myös MPK:n henkilökuntaa ylennettiin ja huomioitiin.

Ylennys edellyttää henkilökohtaisen sopivuuden lisäksi yleensä tehtävää sodan ajan joukoissa. Ylennys majuriksi on myös osoitus Juha Parkkosen nousujohteisesta täydennyskouluttautumisesta sekä työstä MPK:n ja Puolustusvoimien kumppanuuden yhteensovittamisessa.

— Vaikka tunnustus henkilökohtaisesta osaamisesta ja työstä maanpuolustuksen eteen tuntuu hyvältä, pidän ylennystä osoituksena myös MPK:n ja Puolustusvoimien operatiivisen kumppanuuden tärkeydestä, korostaa Juha Parkkonen.

Pitkäjänteistä täydennyskouluttautumista

Parkkonen kotiutui varusmiespalveluksesta 1980-luvun lopulla alikersanttina. Hän on siitä lähtien kouluttautunut aktiivisesti ja ollut monipuolisesti mukana reserviläistoiminnassa niin aktiivisena kouluttajana kuin luottamushenkilönä.

— Toivon, että saamani tunnustus motivoi muitakin reserviläisiä pitkäjännitteiseen täydennyskouluttautumiseen. Omalla aktiivisuudella voi osoittaa sitoutumisensa ja edetä reserviläispolulla pitkälle, Parkkonen kehottaa.

Ammatiltaan Parkkonen on Turun Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja. Hän arvostaa Puolustusvoimissa saamaansa korkeatasoista johtajakoulutusta, josta on ollut suurta hyötyä sekä työelämässä että luottamustehtävissä.

— Reserviläiskoulutuksessa hankittu osaaminen tukee hyvin siviiliammatissa tarvittavia taitoja – ja sama toimii myös toisin päin, kertoo Parkkonen.

Puheenjohtajana vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen risteyksessä

Parkkonen aloitti MPK:n puheenjohtajana vuoden 2024 alussa. Alkanut kausi on tärkeä, sillä parhaillaan käynnissä on puolustusministeriön johtama poikkihallinnollinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen selvitystyö. Selvitysryhmän tavoitteena on valmistella esitys vapaaehtoisen maanpuolustuksen tavoitteista ja työn on määrä valmistua vielä syksyn 2024 aikana. Tarkastelun kohteena on muun muassa MPK:n rooli paikallisjoukkojen kouluttajana ja kokonaisturvallisuuden koulutusvastuukysymykset.

— MPK:n edustajat osallistuvat aktiivisesti kehittämistyöryhmään. Lisäksi käydään keskustelua jäsenjärjestöjen ja Puolustusvoimien kanssa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pääsemiseksi, tiivistää Parkkonen

Valmistuessaan selvitystyö näyttää uuden suunnan MPK:n tuleville tehtäville ja koulutuksen kehitystarpeille.

MPK:n henkilökunnalle myönnetyt ylennykset ja huomionosoitukset 4.6.2024

Puolustusvoimain lippujuhlapäivänä ylennettiin myös MPK:n henkilökuntaa eri piireissä:

  • Majuriksi ylennettiin MPK Kaakkois-Suomen valmiuspäällikkö Jari Vuorijärvi
  • Vänrikiksi ylennettiin MPK Kaakkois-Suomen valmiuspäällikkö Minna Rossi
  • Kapteeniksi ylennettiin MPK Pohjanmaan valmiuspäällikkö Toni Puutio
  • Kapteeniksi ylennettiin MPK Pohjois-Suomen koulutuspäällikkö Jyrki Tiainen
  • Luutnantiksi ylennettiin MPK Pohjois-Suomen koulutuspäällikkö Hanna Patronen
  • Sotilasmestariksi ylennettiin MPK Pohjois-Suomen koulutuspäällikkö Kari Halonen
    sekä MPK Meripuolustuspiirin varastopäällikkö Mikko Ristimäki
  • Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki myönnettiin MPK Kaakkois-Suomen koulutuspäällikkö Roy Ylijoelle.

Koko MPK onnittelee erittäin lämpimästi kaikkia ylennettyjä ja huomionosoituksen saaneita! Kiitos työstänne vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen eteen!

Arkisto

  • Inga kategorier