Tilanne päällä? Niin pitääkin

23.5.2024
Miehiä huoneessa keskustelemassa

Hämeen Ilves 2022 -harjoitus käynnistyi perjantaina. Perustamispaikan tilannekeskuksen oven avaaminen paljastaa aikamoisen kuhinan, mutta syvemmin tarkasteltuna liikehdintä muistuttaa ennemmin teatterin kulissien takaista toimintaa: jokainen tietää roolinsa eikä kenellekään toiminnan päämäärä ole epäselvä.

– Harjoitus on lähtenyt odotetusti käyntiin, sanoo Perustamiskeskuksen Tilannekeskus -jatkokurssin johtaja Ville Alanko. Rivien välistä voi lukea, että kurssinjohtaja on hyvin tyytyväinen, mihin viittaa myös toteamusta säestävä hymy.

Alangon johtama kurssi on ensimmäinen laatuaan ja siksi sen etenemistä seurataan kiinnostuneina.

– Kurssin merkitys on suuri, sillä tämän myötä paikallispataljoona saa koulutusta ja koko Hämeen Ilves -harjoitus puolestaan saadaan perustettua.

Harjoitus on kerännyt tänä vuonna ennätysmäärän osallistujia, joten tarvetta täsmälliselle johtamiselle riittää. Kurssilla ollaan tiukasti tilanteen päällä.

Vaikka kurssi on uutuuttaan kiiltävä, Alangolle MPK:n maanpuolustuskoulutus on tuttua jo reilun vuosikymmenen ajalta. Koska maailma on tuossa ajassa muuttunut melkoisesti, myös Alangon käymien harjoitusten määrä on tänä vuonna kasvanut.

Alanko pälyilee jo tilannekeskuksen suuntaan ja toimittaja vapauttaa miehen toimintaan. Tämä katoaa ripeästi kuhinan keskelle.

Teksti: Taina Luoto, kuva: Anne Seulanto

Arkisto

25.09.2022

Sokka irti