Kolme siskosta ja kaveri lähtivät viikonlopuksi inttiin – ”Ei tarvitse tehdä kuin se mitä käsketään”, sanoo rentoutunut perheenäiti

19.6.2024

– Muodostakaa se ruokajono sillä tavalla, että ensimmäinen on tuolla puulla, ohjeistavat Intin perusteita naisille -kurssin kouluttajat osallistujia.

Siskokset Minna Tuppurainen, Sanna Laukkanen, Annika Leppänen sekä Sannan kaveri Virpi Torkki joutuvat kuitenkin vielä lykkäämään ruokajonoon liittymistä. Hämeen Ilveksen ”propagandaosasto” on ylipuhunut hyväntuulisen nelikon haastatteluun – kurssinjohtaja kersantti Sonja Airikan luvalla tietenkin.

Marssiminen on mukavaa

MPK:n Hämeen piirin järjestämä viikonloppukurssi on tähän asti täyttänyt nelikon odotukset. Aamu alkoi sulkeisilla ja ampumasimulaattorilla. Lounaan jälkeen tutustuttiin Puolustusvoimien organisaatioon sekä siirryttiin maastoon. Yö vietetään puolijoukkueteltoissa (kipinävuoroja unohtamatta) ja takaisin kasarmille marssitaan sunnuntaiaamuna.

– Sulkeiset oli erityisen mielenkiintoinen ja marssiminen on mukavaa ja tuntuikin kivalta, Tuppurainen listaa.

Naisten mukaan on ollut kiinnostavaa nähdä, miltä Puolustusvoimien arki näyttää aloittelevan varusmiehen silmin. Asia on askarruttanut etenkin Torkkia, jonka kaksi poikaa ovat tuoreita reserviläisiä:

– Hyvin opastivat tännekin lähtiessä. Ihan kiva oli tulla katsomaan, millaisissa oloissa he ovat olleet armeijassa, Torkki kertoo.

Turvallinen pintaraapaisu armeijaan

Entä mitä ystävykset sanoisivat niille, jotka vielä pohtivat MPK:n kursseille osallistumista? Leppänen vastaa nopeasti:

– Tässä saa tosi mukavan ja turvallisen pintaraapaisun armeijaan. Ehdottomasti mukaan ja kaikki iästä riippumatta!

Seuraa nyökyttelyä. Kokemus on ollut ensikertalaisille avartava, perheenäidin näkökulmasta suorastaan unelmareissu:

– Ei tarvitse tehdä kuin se mitä käsketään. On katettu pöytä ja osoitettu hommat, muuten vain ollaan ja odotetaan mitä seuraavaksi tehdään, Tuppurainen summaa pilke silmäkulmassaan.

– Ja tullaan vielä herättämäänkin, Leppänen lisää.

Lyhyillä kalsareilla pärjää

Lopuksi vakavoidutaan: Pitkät vai lyhyet kalsarit? Siskoksille valinta on selvä: lyhyillä pärjää toistaiseksi hyvin. Torkki päätyy lyhyen harkinnan jälkeen pitkiin, haastattelija pitkän harkinnan jälkeen lyhyisiin ja pitkiin.

Teksti: Timo Vilén. Kuva ja video Saku Schildt.

Arkisto

25.09.2022

Sokka irti