Asejärjestelmäkurssi – tutustumista tulivoimaan

23.5.2024

Hämeen Ilves 2022 -harjoituksen suurimmat ja tulivoimaisimmat laitteet löytyivät varmastikin asejärjestelmäkurssilta. Kurssi kattoi sekä jalkaväki- että panssariaseita, kuten kranaattikonekiväärin sekä raskaan konekiväärin, samoin kuin Leopard 2A6:n ja BMP2 rynnäkköpanssarivaunun asejärjestelmiin tutustumista.

Leopard-2A6

Leopard-2 A6 panssarivaunun uljas siluetti. Kuva Petteri Korsow.

Vaikka vaunuilla ei päästykään ajamaan, kurssilaiset pääsivät mm. tutustumaan vaunujen sisätiloihin ja kokeilemaan BMP-2:n tornin ja konetykin ohjaamista omakätisesti.

Vaunun tekniikasta ja hallintalaitteista riitti kysymyksiä ja niihin saatiin myös vastauksia. Kuva Lotta Sandroos.

 

Kurssilaiset testaamassa BMP-2 rynnäkköpanssarivaunun konetykin liikkuvuutta. Kuva Petteri Korsow.

Kurssilla päästiin myös testaamaan RK 62 M1 -rynnäkkökivääriä, ja sovittamaan siihen sopivia lisälaitteita. Kurssilaiset mielsivät uudistetun rynnäkkökiväärin helppokäyttöisemmäksi esimerkiksi vaihtimen sujuvamman käytettävyyden vuoksi. 

Kurssilla tutustuttiin edellisten lisäksi Dragunov-tarkkuuskivääriin, sekä päästiin purkamaan ja kokoamaan 40 mm kranaattikonekivääriä.

Tyytyväiset kurssilaiset juuri kokoamansa Heckler & Koch GMG 40 KRKK 2005 40 mm kranaattikonekiväärin äärellä. Kuva Reima Kallinen.

Asejärjestelmäkurssi on sisällöllisesti monipuolinen kurssi, jonka sisällöt myös uudistetaan tasaisin väliajoin. Asetyypit, joihin asejärjestelmäkurssilla perehdytään, vaihtuvat tyypillisesti muutaman vuoden välein. Kurssiin pyritään sisällyttämään aseita, joihin reserviläiset voivat törmätä myös esimerkiksi kertausharjoituksissa. 

Teksti: Lotta Sandroos ja Petteri Korsow

Arkisto

25.09.2022

Sokka irti