Siirry sisältöön
Naisia varusteiden jaossa MPK:n kurssilla

Intti tutuksi nuorille kurssin varusteiden jako. Kuva: Anne Seulanto

02.03.2021

MPK:n koulutustoimintaan tarkennuksia 1.3.2021 alkaen, jotka perustuvat valtioneuvoston rajoituksiin ja suosituksiin koronavirusepidemian hillitsemiseksi. 

MPK ottaa koulutuksen järjestelyissä huomioon valtioneuvoston, aluehallinto- ja terveydenhuoltoviranomaisten sekä Puolustusvoimien alueelliset ja paikalliset ohjeet. Epidemian leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla lähikoulutusta voidaan joutua perumaan, siirtämään myöhemmäksi tai muuttamaan etä- ja verkkokoulutukseksi.

Hämeen maanpuolustuspiirin koulutustilanne

Hattulan koulutuspaikalla uudet rajoitukset max. 6 hengen ryhmistä on otettu käyttöön.
Koulutuspaikan maaliskuun kurssit siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Muutoksista ilmoitetaan kursseille ilmoittautuneille.
(Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten osalta on maksimissaan 6 henkilöä (Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa määräyksen viikolla 9).

Tampereen, Lahden ja Tikkakosken koulutuspaikoilla tapahtumia voi edelleen järjestää sallitulla osallistujamäärällä max 10 henkilöä, mutta tällöinkin tapahtumassa on noudatettava kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Tampereen koulutuspaikalla Sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus (SOTVA) tullaan toteuttamaan ulkona pidettävien koulutuksien osalta. Avoin koulutus sekä varautumis- ja turvallisuus koulutus (VARTU) tullaan peruuttamaan tai siirtämään maaliskuun osalta.

Lahden koulutuspaikalla maaliskuun kurssit toteutetaan melkein suunnitellusti, vaikkakin osa etänä. Ammunnat siirtyvät huhtikuulle.

Tikkakosken koulutuspaikan maaliskuun kurssit toteutetaan suunnitellusti noudattaen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Etä- ja verkkokurssit

Käythän myös tutustumassa MPK:n monimuotoisiin etä- ja verkkokursseihin https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

 

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Anne Seulanto

Arkisto

  • Inga kategorier