Pomotaitojen oppiminen kiinnostaa Kaisua, joten hän lähti viikonlopuksi Parolannummelle: ”Näen tämän itseni kehittämisenä”

15.6.2024
Kaisun mukaan Hämeen Ilveksen esikuntakurssilla karttuvat muun muassa digitaidot.

Kaisu selaili kotonaan kurssikalenteria MPK:n verkkosivuilla: tarjontaa tuntuu olevan. Mikä olisi hyödyllinen ja mielenkiintoinen kurssi, voisiko esikuntakurssi olla sellainen?

– Se tuntui sellaiselta, Kaisu kertoo.

– Kurssilla tulee käytettyä erilaisia laitteita, ja sen myötä myös digitaidot karttuvat.

– Olen päässyt olemaan mukana operaatiokeskuksen rakentamisessa. Täällä oppii, miten esimerkiksi kriisitilanteissa asioita viedään eteenpäin ja miten tilanteita johdetaan. Esimiestaidot kiinnostavat kovasti. Haluan lisätä siinä osaamista, jota voin sitten hyödyntää myöhemmin.

– Odotuksena minulla on nähdä, miten paikallispataljoona toimii. Varsinkin nyt, kun pääsen näkemään ”ylhäältä alaspäin”, saan asiasta selkeämmän kuvan. Esikuntatyöskentelyssä on tosi paljon elementtejä, jotka pitää ottaa huomioon. Siellä on huomioitavaa lainsäädännöstä alkaen, ja on ollut hyvä, että sitäkin on käyty läpi.

– On hienoa, kun MPK:n kurssitarjonnassa on runsasti kursseja, eikä kurssin tarvitse välttämättä täysin liittyä omaan sodanajan sijoitukseen.

Esimerkiksi nyt kurssiin kuluu koko viikonloppu, ja muutenkin harrastukseen saa palamaan paljon aikaa.

– Ei voi sanoa, että tuhlaan aikaani täällä. Näen tämän itseni kehittämisenä, Kaisu sanoo.

– Kiteyttäisin lopuksi, että kun uskaltaa lähteä näille kursseille, saa tutustua uusiin ihmisiin ja samalla saa osaamista.

Teksti ja kuvat: Esa Aittokallio
Video: Esa Aittokallio ja Jouko Liikanen