Siirry sisältöön
Vuoden viestijä, kouluttaja ja toimihenkilö seisovat käsissään kunniataulut

Vuoden 2022 viestijäksi valittiin Saana Leppäkoski, vuoden kouluttajaksi Mia Järvinen ja vuoden toimihenkilöksi Sauli Mäentausta Kuva: Ossi Hietala/MPK

15.12.2022

Vuoden toimihenkilö

Sauli Mäentausta on toiminut ansiokkaasti kymmenen vuotta ensin MPK:n koulutuspäällikkönä, sitten apulaispiiripäällikkönä ja vuodesta 2020 alkaen valmiuspäällikkönä. Mäentausta on suorittanut aina tehtävänsä erittäin vastuuntuntoisesti ja tuloksellisesti.

Kuluvan vuoden aikana Mäentaustan tehtäväkenttä on ollut poikkeuksellisen laaja. Hän on koordinoinut johtamisjärjestelmäkoulutusohjelman mukaisia tehtäväkohtaisia kertausharjoituksia ja koulutustapahtumia, vastannut MPK:n tuesta valtakunnallisessa Naisten Valmiusliitto ry:n NASTA Leijona harjoituksessa ja johtanut Hämeen piirin vuoden pääharjoituksen Hämeen Ilves 2022.

Sauli Mäentausta huomioi aina tasapuolisesti ja rehdisti omat kurssinjohtajat, kouluttajat ja kurssilaiset. Hän saa poikkeuksetta positiivista palautetta palautekyselyissä ja on erittäin arvostettu MPK:n toimija yhteistyöorganisaatioiden keskuudessa.

Vuoden kouluttaja

Mia Järvinen on Mikkelin ja Kuopion koulutuspaikkojen erittäin arvostettu reserviläiskouluttaja. Hän on aktiivisesti ja oma-aloitteisesti kehittänyt erityisesti valtakunnallista taisteluensiapukoulutusta.

MPK:n kurssien lisäksi hän kouluttaa Puolustusvoimien vapaaehtoisissa harjoituksissa sekä kertausharjoituksissa. Laaja-alaisen osaamisensa myötä hän kykenee toimimaan kouluttajana niin jääkäri- kuin sotilaspoliisikursseilla ja harjoituksissa. Palaute pidetyistä koulutuksista on ollut erinomainen.

Järvinen on ollut mukana MPK:n toiminnassa vuodesta 2002 ja osallistunut yli sataan koulutustapahtumaan. Pelkästään vuonna 2022 hän on osallistunut 20 koulutustapahtumaan kurssinjohtajana tai kouluttajana sekä kahdeksaan Puolustusvoimien harjoitukseen kouluttajana.

Vuoden viestijä

Saana Leppäkoski on ollut MPK:n vapaaehtoistoimijana kahdeksan vuoden ajan. Hän on perustanut ja ylläpitänyt MPK Meripuolustuspiirin Instagram-tiliä ja kertonut aktiivisesti  MPK:n koulutuksista niin sosiaalisessa mediassa kuin kasvotusten MPK:n koulutustoiminnassa. Saana Leppäkoski on toiminut kouluttajana ja kurssinjohtajana erityisesti merellisissä naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen valmistavissa koulutuksissa ja tarjonnut osallistujille paljon tietoa MPK:n koulutustoiminnasta.

Leppäkoski on osallistunut aktiivisesti MPK:n valtakunnalliseen vapaaehtoisten tiedottajien verkostoon ja koulutuksiin sekä edistänyt MPK:n viestinnällisiä tavoitteita tunnettuuden lisäämiseksi toimimalla yhtenä MPK:n pääkouluttajista realitysarja Ketonen & Gustafsbergissä. Saana Leppäkoski on luotettava vapaaehtoistoimija, joka pyyteettömästi vie MPK:n viestiä eteenpäin omalla persoonallaan.

Suurkiittos ja lämpimät onnittelut ansioituneille vuoden henkilöille koko MPK:n puolesta!

Arkisto

  • Inga kategorier