Siirry sisältöön
Yleiskuva LEKO-tekniikan koulutuksesta. Kuvassa kurssilainen ja lentokone

22.06.2023

Tätä kirjoittaessani häämöttää keskikesä ja juhannus. Takana on kaikilla työntäyteinen kevät. Kiitos jo tässä vaiheessa vuotta panoksestanne ilmapuolustuspiirin ja ilmavoimien hyväksi. Arvostan sitä.

Alkuvuoden aikana olemme tuplanneet kurssien ja koulutusvuorokausien määrän verrattuna aikaisempiin vuosiin. Olemme omalta osaltamme onnistuneet näin täyttämään tehtävän, jonka saimme ilmavoimien ja MPK:n johdolta Ukrainan sodan alettua. Toiminnan keihäänkärkenä on jatkossakin ilmavoimien tilaamien sotilaallista valmiutta kehittävien viikonloppukurssien järjestäminen ilmavoimien reserviläisille.

Piirin koulutuspaikat ja lennostojen VMP-upseerit saivat tulevan vuoden suunnitteluperusteet toukokuussa. Koulutuspaikat valmistelevat valmiuspäälliköiden johdolla lennostojen kanssa vuoden 2024 SOTVA-koulutukset. Koulutussuunnitelman yhteensovittamisen ja hyväksymisen jälkeen valmiuspäälliköt aloittavat suunnitella Teidän sitoutuneiden kouluttaja- ja johtajakoulutusta sekä käyttöä tulevissa harjoituksissa. Kouluttajien käytön suunnittelu liitetään ja ankkuroidaan näin ensimmäistä kertaa osaksi piirin vuosisuunnittelua. Tämä koskee myös osallistumista kouluttajina ilmavoimien kertausharjoituksiin ja vapaaehtoisiin harjoituksiin.

Kiitos kaikille vapaaehtoisesta työstä maanpuolustuksen hyväksi.
Aurinkoista kesää ja myönteisiä tuulia.

Hyvässä ilmapiirissä                                                                          J.M. Valkeajärvi


Tekstit ovat poimintoja Ilmapuolustuspiirin kesäkirjeestä
piirin toimintaan sitoutuneille henkilöille.

 

Arkisto

  • Inga kategorier