Siirry sisältöön
Kuvassa SAR Lappi 23 -harjoituksen valmistelijota kuuntelemassa esitelmää. Taustalla pelastushelikopteri.

24.02.2023

Ennakkotietoa tulevasta harjoituksesta.

Suomen Lentopelastusseura ja  MPK Ilmapuolustuspiirin Lapin koulutuspaikka järjestävät viikonloppuna 8.-10. syyskuuta SAR Lappi23 etsintä- ja pelastusharjoituksen Sodankylässä.  ­

Harjoituksen valmistelut käynnistyivät Sodankylässä 22.2.2023 ensimmäisellä valmistelevalla kokouksella.  Ilmapuolustuspiirin koolle kutsumassa tilaisuudessa  mukana oli edustus Lapin poliisista, pelastuslaitokselta, rajavartiolaitokselta  ja VAPEPASTA. Tilaisuus käynnistyi Ilmapuolustuspiirin ja Suomen Lentopelastusseuran  (SLPS) yleisesittelyillä. Päivän ohjelmassa oli myös tutustuminen Sodankylän tukeutumismahdollisuuksiin ja jatkoaikatauluista sopiminen.

Valmistelevan kokouksen harjoituksen tarkoituksena oli yhteensovittaa eri toimijoiden roolit tulevassa harjoituksessa:

  • MPK: harjoituksen kehys, valmistelut, yleisjärjestelyt, logistiikka, harjoitustilanteiden yhteensovittaminen
  • VAPEPA: harjoitus on etsintä- ja pelastuspalveluharjoitus sekä SLPS:n valtakunnallinen valmiusharjoitus
  • Rajavartiolaitos, Pelastuslaitos ja Poliisi toimivat viranomaisvastuunsa mukaisissa rooleissa johtokeskuksessa TIKE:ssa, asettavat tilannejohtajat ja erikseen sovittavat harjoitusosastot

SAR Lappi 23  -harjoituksen teemana on yhteistyön harjoittelu kolmannen sektorin ja eri viranomaisten välillä. Harjoituksessa syvennetään eri osapuolien osaamista yhteistoiminnan harjoittelussa sekä lentotilan yhteiskäytön osalta.

SAR Lappi 23 -harjoituksen yhteydessä järjestetään myös lentoetsijän perehdytyskurssi naisille.
Kurssilla perehdytetään naisia lentoetsijän toimintaan. Teorian jälkeen he pääsevät tutustumaan toimintaan ilmasta käsin.

Harjoitukseen liittyvät kurssit avataan MPK ilmapuolustuspiirin kurssikalenteriin touko-kesäkuun vaihteessa.

Arkisto

  • Inga kategorier