Siirry sisältöön
Perustietoa Puolustusvoimista -verkkokurssin aloituskuvassa on piirretty ranta, panssariajoneuvo ja sotalaiva sekä kurssin nimi.

Kuvakaappaus Puolustusvoimien PVMoodle-oppimisympäristöstä.

14.01.2022

Kaikille maanpuolustuksesta kiinnostuneille tarkoitettu Perustietoa Puolustusvoimista -verkkokurssi on uudistettu ja avoinna Puolustusvoimien verkko-oppimisympäristö PVMoodlessa. Puolustusvoimat on päättänyt, että se myöntää kurssin suorittaneille reserviläisille suorituksesta yhden rinnasteisen kertausharjoituspäivän.

Perustietoa Puolustusvoimista -kurssilta opiskelija saa hyvän yleiskuvan Puolustusvoimien lähtökohdista, yhteiskunnallisesta tehtävästä ja toiminnasta käytännössä. Kurssin ensisijaisena kohderyhmänä ovat asevelvolliset ja Puolustusvoimien henkilökunta, mutta kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille.

— Avoin verkkokurssi on korona-aikanakin lähes jokaiselle helppo tapa täydentää ja päivittää omaa osaamista. Rinnasteinen kertausharjoituspäivä on monelle reserviläiselle myös hyvä kannuste kurssin suorittamiseen, toteaa Maanpuolustuskoulutus MPK:n erikoissuunnittelija Olli Parkkinen, jolla on pitkä tausta PVMoodlen parissa.

— Perustietoa Puolustusvoimista -kurssi sopii mainiosti suoritettavaksi yhdessä MPK:n tarjoamien Taktiikan kieli-, Sotilasjohtamisen teoriaopinnot– ja Sotilaspedagogiikan teoriaopinnot -verkkokurssien kanssa, Parkkinen kertoo.

Monipuoliset sisällöt kannustavat oppimaan

Kurssin suorittaminen kestää noin viisi tuntia, ja kurssi sisältää pakollisten osioiden lisäksi suuren määrän lisämateriaalia. Itsenäisesti opiskeltavaksi tarkoitettu kurssi sisältää laajasti tietoa Puolustusvoimien toiminnasta.

Kurssi koostuu kuudesta moduulista, joissa on monipuolisesti teksti-, video-, podcast- ja tehtäväsisältöjä:

  • Suomen puolustusjärjestelmä historian valossa
  • Suomen turvallisuuspolitiikan periaatteet
  • Puolustusvoimien toiminta 2020-luvulla
  • Puolustusvoimien koulutusjärjestelmä
  • Puolustusvoimat työnantajana
  • Työskentely turvallisuusorganisaatiossa

Rinnasteiset kertausharjoituspäivät PTPV-kurssista myöntää reserviläiselle oma aluetoimisto

Hyväksytty kurssisuoritus Perustietoa Puolustusvoimista -verkkokurssilla edellyttää oikein vastaamista kaikkiin kertaustehtäviin. Kurssin suorittaneet saavat kurssista todistuksen, joka tulee rinnasteisten kertausharjoituspäivien myöntämistä varten lähettää omaan aluetoimistoon (intti.fi). Tämä ei koske MPK:n ylläpitämiä Taktiikan kieli-, Sotilasjohtamisen teoriaopinnot- ja Sotilaspedagogiikan teoriaopinnot -verkkokursseja, joista suoritustiedot kirjataan automaattisesti.

Perustietoa Puolustusvoimista -kurssia hallinnoi Maanpuolustuskorkeakoulu. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista PVMoodle-verkkopalveluun. Rekisteröitymisohje on PVMoodlen etusivulla osoitteessa pvmoodle.fi (klikkaa Luo tunnus -linkkiä etusivulla). Tarvittaessa PVMoodlen käyttäjätunnusasioissa auttaa Puolustusvoimien tarjoama tukipalvelu, jonka yhteystiedot ovat rekisteröitymisohjeessa. Lisätietoja ja toimintaohjeita on kurssin työtilassa PVMoodlessa.

Lue myös: Puolustusvoimien varomääräyksiä saatavilla PVMoodlessa


Teksti: Ossi Hietala

Arkisto

  • Inga kategorier