Siirry sisältöön
Kurssien perustaminen varastolla

Kurssien perustaminen varastolla

21.10.2020

Helsingin Santahaminassa käy kuhina. Radioniemessä sijaitseva Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Helsingin koulutuspaikka vilisee maastoasuista väkeä, kun vapaaehtoiset reserviläiset laittavat varustehyllyjä järjestykseen.

Koronakevään tuoman pakollisen tauon jälkeen MPK on jälleen aloittanut monipuolisen kurssitoiminnan. Kun kurssilaiset saapuvat Santahaminaan, lähes ensimmäisenä heitä on vastassa perustamiskurssin eli Perkin väki.

Perustamiskurssilaiset ovat vapaaehtoisia reserviläisiä, joiden tehtävänä on jakaa varusteet erilaisille maanpuolustuskursseille saapuville. Varusteita on lukuisia aina pakista taisteluvyöhön ja telttapatjasta maihinnousukenkiin saakka.

Yksi monista vapaaehtoisista on perustamisryhmässä pitkään mukana ollut Pirkko Laurila. Naisia on tällä hetkellä mukana kaksi.

– Minut ainakin saa tulemaan mukaan juuri tämä samanhenkinen porukka. Tiukoistakin tilanteista selviää, kun ottaa mukaan hurtin huumorin, Laurila lataa.

Radioniemen varastopäällikkö Timo Tuomi on toiminut perustamisryhmässä jo toistakymmentä vuotta.

– Äkkipäätä voisi kuvitella, että tämä homma olisi vain monotonista rättien jakamista, mutta ei se niin ole. Kaikki on suunniteltava etukäteen hyvin, sillä jos varustettavana on viikonloppuna 250 kurssilaista, yksityiskohtienkin on mentävä nappiin, Tuomi korostaa.

Perustamisryhmän johtaja Erkki Joukainen on usein mukana jakamassa varusteita Santahaminan Radioniemessä. Hänellä on vakaa näkemys siitä, mikä pitää yllä kipinää saapua kerta toisensa jälkeen Perkin riveihin.

– Ryhmässä on hyvä yhteishenki ja tieto siitä, että täällä tehdään tärkeää työtä. Kaikilla on samankaltainen näkemys maanpuolustustyön tarpeellisuudesta, miehet pohtivat.

Joukainen toimii myös Vääpelikillassa, joka on huollon reserviläisten oma yhdistys.

Perustamisryhmän jäseneksi ovat tervetulleita kaikki maanpuolustustyöstä kiinnostuneet reserviläiset. Mukaan pääsee helposti, vaikkapa aluksi vain tutustumaan toimintaan.

Lisätietoja saa perustamisryhmän johtajalta Erkki Joukaiselta: erkki.joukainen@gmail.com, puh. 050 – 547 1336.

Seuraava mahdollinen kurssi mihin pääsee osallistumaan on 13.-15.11.2020.

Arkisto

  • Inga kategorier