Siirry sisältöön
MPK

Kuva: Pasi Lindroos

23.07.2019

MTV3 uutiset kertoi tänään 23.7.2019, että puolustusministeriö on tehnyt keskusrikospoliisille tutkintapyynnön Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toimintaan liittyvistä epäselvyyksistä. MPK ei ole ollut tietoinen tutkintapyynnöstä tai siitä, mitä se tarkemmin koskee.

– Kuulimme Puolustusministeriön kesäkuun lopussa tekemästä tutkintapyynnöstä ensimmäistä kertaa, kun MTV3:n toimittaja soitti meille ja kysyi asiasta. Emme ole olleet lainkaan tietoisia asiasta, ihmettelee MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

Uutisessa viitataan elokuussa 2018 käynnistettyyn vapaaehtoisen maanpuoluskoulutuksen laillisuusvalvontatarkastukseen, jossa tarkastus on kohdistunut puolustusministeriöön, Puolustusvoimiin ja Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen.

– Laillisuusvalvontatarkastuksen aikana olemme tarjonneet pääsyn järjestelmäämme sekä hankkineet maanpuolustuspiireistä kaiken pyydetyn toimintaamme koskevan tiedon. Odotamme edelleen laillisuusvalvontatarkastuksen valmistumista ja sen raporttia. Tietojenkeruuvaiheessa emme ole huomanneet muutamaa inhimillistä virhettä lukuun ottamatta mitään erikoisia tai lainvastaisia asioita toiminnassamme, Peltomäki kertoo.

Asia herättää hämmennystä MPK:ssa, sillä mitään hälyttävää tai lainvastaisia toimintatapoja ei ole löytynyt MPK:n omassa tiedonkeruussa viime vuoden syyskuussa.

– Haluamme luonnollisesti selvittää asiaa perin pohjin hyvässä yhteistyössä KRP:n kanssa, jatkaa Peltomäki.

>> MTV3:n uutinen

Arkisto

  • Inga kategorier