Siirry sisältöön

MPK:n koulutustilastot 2018

17.01.2019

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK saavutti vuonna 2018 ennätyksellisen koulutustuloksen. Yli 51 000 osallistujaa otti osaa MPK:n koulutukseen viime vuonna. Koulutusvuorokausia kertyi yli 90 000, mikä on noin 2 % enemmän kuin aiemmin.

Yksittäisiä koulutustapahtumia oli yli 2 000 eli keskimäärin yli 40 koulutustapahtumaa joka viikonloppu ympäri Suomea.

– Vaikka vuosittain on ollut pientä kasvua, koulutuksemme on määrällisesti pysynyt lähes samalla tasolla muutaman viimeisen vuoden ajan. Kysyntä erityisesti naisten koulutusta kohtaan nousee vuosi vuodelta. Nykyjärjestelmällä MPK ei valitettavasti kuitenkaan kykene vastaamaan kaikkeen koulutuskysyntään etenkään nuorten ja naisten osalta, toteaa MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

MPK:n koulutuksen laatu saa kiitosta. Palautteiden keskiarvo nousi edellisestä vuodesta pari kymmenystä. Kaikkien palautteiden keskiarvo oli 4,5/5 pistettä.

–  Kiitos hyvästä palautteesta kuuluu vapaaehtoisille kouluttajillemme ja kertoo heidän hyvästä asiaosaamisestaan sekä korkeasta motivaatiostaan, kiittelee Peltomäki.

Naisten koulutusluvut nousussa

Erityisesti naisten kouluttautuminen jatkoi kasvuaan. Nousua oli edellisestä vuodesta jopa 7 %. Koulutusvuorokausia kertyi vajaa 20 000 ja kaikista koulutuksiin osallistuneista naisia oli lähes 11 000 henkilöä. Vuoden 2018 ennätystulos selittyy pääosin naisten osallistumisen kasvulla.

– Naisten koulutusta on kehitetty määrätietoisesti viime vuosina, mikä näkyy kasvutrendinä. Naisjärjestöjemme koulutusohjelmat ovat tuoneet uusia kouluttajia ja sitä myötä lisää resursseja koulutustoimintaan, Peltomäki jatkaa.

Uusi laki tuo uusia mahdollisuuksia

MPK odottaa nyt eduskunnassa olevan lain vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta tuovan vapaaehtoistoiminnalle lisää nousujohteisia ja mielekkäitä koulutuskokonaisuuksia erityisesti sijoittamiskelpoisille reserviläisille. MPK:ssa nähdään, että uuden lain myötä olisi myös helpompi tehdä maanpuolustuskoulutusta ja vapaaehtoista maanpuolustusta tunnetuksi erityisesti naisten ja nuorten keskuudessa. Näin vahvistettaisiin maanpuolustustahtoa ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen elinvoimaisuutta kaikkialla Suomessa.

Arkisto

  • Inga kategorier