Siirry sisältöön

15.06.2022

MPK:n valmiuspäälliköt ovat sotilaallisen maanpuolustuksen valmiutta kehittäviä toimijoita, joiden keskeisimpiä tehtäviä ovat koulutus, vapaaehtoisten rekrytointi, reserviläiskouluttajien käytön suunnittelu sekä valmius- ja turvallisuussuunnittelu.

Valmiuspäällikkö

  • valvoo vuosisuunnitelman mukaisen koulutuksen toteuttamista
  • ohjaa ja tukee sitoutuneita kouluttajia vuosisuunnitelman mukaisen koulutuksen ja harjoitusten suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuks
  • suunnittelee reserviläiskouluttajien käytön sotilaallisia valmiuksia palvelevassa koulutuksessa sekä Puolustusvoimien kertaus- ja vapaaehtoisissa harjoituksissa
  • suunnittelee ja toteuttaa reserviläiskouluttajien rekrytointia sekä heidän täydennyskoulutustaan
  • osallistuu paikallispuolustuksen joukkojen sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen suunnitteluun
  • valmistelee aluetoimistolle esitykset vapaaehtoisten sijoittamisesta paikallispuolustuksen joukkoihin

Valmiuspäällikkö työskentelee tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston, Kainuun prikaatin, 3. Logistiikkarykmentin, paikallisjoukkojen ja MPK Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin koulutuspäälliköiden kanssa. Esimiehenä on maanpuolustuspiirin päällikkö.

Valmiuspäälliköltä edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta. Hänellä tulee olla kokemusta koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietotekniikka-, viestinnän ja verkkokoulutuksen valmiuksia. Perehtyneisyys MPK:n ja Puolustusvoimien toimintaan sekä alueen reserviläiskentän tuntemus ja kokemus vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta ovat hakijalle eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän, jossa pääset työskentelemään vapaaehtoistoimijoiden motivoituneessa ilmapiirissä ja osaltasi vaikuttamaan siihen, että Suomi on maailman turvallisin maa.
Nyt haettava valmiuspäällikkö toimii MPK Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirissä Oulun koulutuspaikalla Hiukkavaarassa.Työsuhde alkaa 15.8.2022 tai sopimuksen mukaan ja tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva.

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (perusmuotoinen turvallisuusselvitys, turvallisuusselvityslaki 19 §). Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakemukset pyydetään lähettämään 30.6.2022 mennessä otsikoituna ”Valmiuspäällikkö/Oulu” sähköpostilla MPK Pohjois-Suomen piiripäällikölle pasi.virta@mpk.fi.

Arkisto

  • Inga kategorier