Siirry sisältöön

20.09.2018

Santahaminan varuskunnan liikuntapaikalla kokeiltiin 19.9 miltä Military Cross Training harjoitus tuntuu. Ensimmäinen täyttyi niin nopeasti, että ensi maanantaiksi 24.9 päätettiin järjestää toinen vastaava harjoitus, joka myös on jo täynnä. Ohjaajana toimi liikuntapäällikkö Harry Sainio ja kurssinjohtajana Jarkko Paananen.

Harjoituksen tarkoituksena on kehittää voimaa ja hapenottokykyä, jotka ovat Sainion mukaan nykyään olennaisempia sotilaan toimintakyvyn kannalta kuin pitkäkestoinen kestävyys. Kiinnostus tämänkaltaiseen toimintaan on erinomaisen hyvä asia muistaen, että toimintakykyiset reserviläiset muodostavat tärkeän osan operatiivista suorituskykyä. Kyse on Harry Sainion mielestä kuitenkin laajemmasta asiasta: Liikkuminen ja fyysinen aktiivisuus takaavat toimintakyvyn ylläpidon ja sitä kautta paremman elämänlaadun meidän jokapäiväisessä elämässämme.

Sainion ohjeistuksella käytiin läpi/tehtiin ensin ohjatusti oikeat suoritustekniikat ja otettiin alkulämmöt. Sen jälkeen päästiin itse asiaan eli ohjattuun harjoitukseen, jossa suorituspaikkoja oli 8, kussakin 3 liikettä, joita tehtiin minuutin ajan ”lentävällä vaihdolla”. Sainio seurasi treenaajien sykkeitä keskitetysti tabletin näytöltä ja sen mukaan pidettiin taukoja paikkojen välillä. Kurssilaisten turvallisuus oli siis tässäkin harjoituksessa keskeisiä elementtejä.

Puolessa välissä oli ” ihan hyvä fiilis” mutta pillin viimeisen puhalluksen jälkeen kaikki vaikuttivat varsin tyytyväisiltä; erittäin hyvältä tuntui ja rata oli juuri niin raskas, kun itse siitä teki.

Suunnitteilla on vastaavien tapahtumien järjestäminen maakunnissa, joten kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n nettisivuja sekä tätä ryhmää!

Lue myös:

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) ja Reserviläisurheiluliitto (RESUL) ovat käynnistäneet yhteisen ”Lisää liikettä” – hankkeen reserviläisten fyysisen toimintakyvyn sekä tehtäväkohtaisen vaatimustason saavuttamiseksi ja parantamiseksi.

https://www.mpk.fi/Koulutukset/Liikunta

Arkisto

  • Inga kategorier