Siirry sisältöön

04.12.2020

MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin pitkäaikainen toimija koulutuspäällikkö komentajakapteeni (res) Kimmo Iljin palkittiin 3.luokan Vapaudenristillä ansioistaan vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä. Lämminhenkisessä tilaisuudessa huomionosoituksen luovutti aluetoimiston päällikkö EVL Petteri Iiitti. Hän korosti luovutuspuheessaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen tärkeyttä ja mainitsi Kimmo Iljinin olleen pitkäaikainen avaintekijä yhteistyöpohjan luomisessa.
Kimmo on ollut mukana MPK:n toiminnassa vuodesta 1996 ja koulutuspäällikkönä vuodesta 2010. Hän on erityisesti ansioitunut toiminnan kehittämisessä siten, että MPK:n koulutus ja puolustusvoimien harjoitukset muodostavat saumattoman kokonaisuuden, joka palvelee paikallisjoukkojen operatiivisen suorituskyvyn kehittämistä. Tällä on ollut suuri merkitys paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittymiselle sekä henkilöstö rekrytoinnille mukaan vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.
MPK Lounais-Suomen piiripäällikkö Petri Kosonen mainitsi vapaudenristillä palkitsemisen olevan hyvin harvinaista ja samalla osoitus myös koko vapaaehtoisen maanpuolustustyön merkityksestä ja arvostuksesta. Koko Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri onnittelee Kimmoa kunniamerkin johdosta.

Arkisto

  • Inga kategorier