Siirry sisältöön
Kari Pietiläinen

Kari Pietiläinen Ruotsin puolustusvoimien Aurora 2023 -harjoituksessa Kuva: Puolustusvoimat

05.05.2023

Eversti Kari Pietiläinen valittiin MPK:n uudeksi koulutusjohtajaksi MPK:n hallituksen kokouksessa 5.5.2023.  Pietiläinen toimii tällä hetkellä Pääesikunnan koulutuspäällikkönä ja aloittaa MPK:n koulutusjohtajana 1.8.2023.

Kari Pietiläisen aikaisemmat tehtävät ovat antaneet hänelle hyvän kokemuksen koulutuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja johtamisesta.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Pääesikunnan koulutuspäällikkönä Pietiläinen on muun muassa johtanut Maasotakoulua 2018–2022 ja toiminut Maavoimien suunnittelupäällikkönä 2017–2018. Maasotakoulussa, jossa koulutetaan maavoimien palkattua henkilökuntaa ja reservinupseereita, tehdään aktiivista yhteistyötä MPK:n kanssa. Maavoimien suunnittelupäällikkönä Pietiläinen vastasi maavoimien strategisesta ja operatiivisesta suunnittelusta sekä toiminnan ja resurssien suunnittelusta.

Yli 30-vuotinen kokemus Puolustusvoimien eri johtaja- ja suunnittelutehtävistä puolsivat vahvasti hänen valintaansa koulutusjohtajaksi.

Motivaationa vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kehittäminen

Pääesikunnan koulutuspäällikkönä Pietiläinen on ohjannut laaja-alaisesti Puolustusvoimien koulutustoimintaa muun muassa reservinkoulutuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen osalta.

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen sekä reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen toiminta ja avainhenkilöstö on tullut Pietiläiselle tutuksi hänen toimiessaan asiantuntijajäsenenä reservin neuvottelukunnassa ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnassa. MPK:n rooli kokonaismaanpuolustuksen sekä yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden kehittämisessä motivoi hakeutumaan MPK:n koulutusjohtajaksi.

— Työni reserviläiskoulutuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kehittämisen parissa on ollut motivoivaa ja haluan jatkaa, sitä koulutusjohtajan tehtävässä, Kari Pietiläinen kertoo.

MPK:n koulutusjohtajan tehtävää haki 34 pätevyysvaatimukset täyttänyttä hakijaa, joista 3 haastateltiin.

Koko MPK toivottaa Kari Pietiläisen lämpimästi tervetulleeksi!

Teksti: Miia Iivari
Kuva: Puolustusvoimat

Arkisto

  • Inga kategorier