Siirry sisältöön
MPK Kaakkois-Suomen soittokunta esiintyi medialle Tervasaaressa järjestetyssä kenraaliharjoituksessa torstaina 6. elokuuta 2020.

MPK Kaakkois-Suomen soittokunta esiintyi medialle Tervasaaressa järjestetyssä kenraaliharjoituksessa torstaina 6. elokuuta.

07.08.2020

Vuoden 2020 alussa Kaakkois-Suomeen perustettiin muiden maanpuolustuspiirien tapaan oma soittokunta. Mukana on yli 50 puhallinmusiikin kokenutta soittajaa. Soittokunta esiintyy ensimmäisen kerran sotilas- ja puhallinmusiikin ystäville Haminan Tervasaaressa 8. elokuuta kello 16-17. Konsertti on yleisölle avoin maksuton ja järjestelyissä huomioidaan yleisötapahtumien koronaohjeistukset.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Kaakkois-Suomen soittokunta muodostettiin vuoden 2020 alussa Kymenlaakson puhallinmusiikkiyhdistys ry:n jäsenistä sekä muista maakunnan yksittäisistä jäsenistä. Maanpuolustussoittokunnan rungon muodostavat Haminan ja Kouvolan soittokunnat.

Soittokunta perustettiin jo vuoden alussa ja se on pääsääntöisesti harjoitellut koronan vuoksi erillään. Rajoitusten helpottuessa on viimein päästy harjoittelemaan hieman myös yhdessä ja ensimmäinen julkinen esiintyminen on Haminan Tervasaaren Tullikamarin lavalla lauantaina 8.8. iltapäivällä.

Soittokunnan kapellimestarina toimii Inka Puhakka ja konsertin ohjelmisto koostuu kaikille tutusta perinteisestä sotilasmusiikista. Kapellimestari Puhakka on hyvin iloinen, että soittokunta pääsee viimein esiintymään uusissa hienoissa esiintymisasuissaan yhteisenä soittokuntana:

– Vapaaehtoiset soittajamme ovat kovasti harjoitelleet omillaan ja odottaneet, että pääsevät myös yleisölle esiintymään. Haminan Tervasaari on soittokuntamme ensiesiintymiselle luonteva paikka, sillä paikkakunta tunnetaan kesäisenä puhallinmusiikin kehtona Hamina Tattoon perinteillä.

Seuraavia esiintymisiä soittokunnalla on sovittuna Puolustusvoimien tilauksesta muun muassa alueellisiin kutsuntatilaisuuksiin. Jatkossa soittokunta harjoittelee ohjelmistoonsa myös kevyempää ja viihteellisempää musiikkia kuin klassista ja hengellistä musiikkia.

Esiintymistiedusteluissa voi olla yhteyksissä soittokunnan yhteyshenkilöön Reima Uusitaloon, p.040 556 3245, reima.uusitalo@gmail.com.

Arkisto

  • Inga kategorier