Siirry sisältöön

Marssijat

14.07.2023

Ensi viikolla Alankomaiden Nijmegenissä marssitaan perinteinen Neljän päivän marssi 105. kerran.  Tänä vuonna Suomen delegaation vahvuus on marssijoiden osalta 96 marssijaa, joista 56 indiä ja 40 henkilöä joukkueissa. Esikuntatiimissä on yhteensä 10 henkilöä erilaisissa tukitehtävissä. Uutena tehtävänä tänä vuonna on myös osallistuminen Tanskalaisten johtamien taukopaikkojen tukiryhmiin. Aikaisempina vuosina taukopaikat ovat olleet tanskalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten hoidossa. Yhteistyötä tiivistetään myös Camp Heumensoordissa edelleen, jotta toimitaan mahdollisimman paljon yhtenä “Nordic-delegaationa”.

Viime vuoden marssi meni Suomen delegaation kannalta katsottuna erinomaisen hyvin. Sää ja etenkin kuumuus oli varsin haastavaa ja alkuviikon helteiden vuoksi järjestäjät lopulta päättivät perua ensimmäisen eli tiistain Marssiosastomarssiosuuden kokonaan. Ensimmäisen marssipäivän tiistain helle muuttui ensin keskiviikkona sateeksi kun viimeisenä päivänä perjantaina marssittiinkin taas jo melkein helteessä.

Suomen osallistujavahvuus ensimmäisenä marssipäivänä oli 81, joista 43 joukkueissa ja 38  yksin marssivaa ns. indiä. Perjantaina kaikki 79, jotka lähtivät aamulla marssimaan tulivat myös maaliin ja vielä hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Kaiken kaikkiaan Suomen delegaatiosta keskeytti siis vain 2 marssijaa eli keskeyttämisprosentti oli 2,47. Tämä on erinomainen tulos, josta jokainen osallistuja voi olla erittäin ylpeä! Kokonaisuutena Suomen delegaation suoritus viikon aikana oli erittäin hyvä. Marssijoiden suoritus oli huikea vaihtelevissa ja välillä hyvin haasteellisissakin sääolosuhteissa. Niin indit kuin joukkueetkin edustivat itseään, delegaatiota ja Suomea hyvin niin marssipäivinä kuin vapaa-ajallakin.

Nordic Delegation yhteistyö Norjan, Tanskan ja Ruotsin kanssa oli mutkatonta ja ratkaisukeskeistä. Kaikki neljä maata ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ja jokaisen tahto on tiivistää yhteistyötä jatkossa vielä enemmän kaikilla osa-alueilla, jossa se on järkevää.  Suomen delegaation esikunnassa oli viime vuonna 11 henkilöä, joista viisi henkilöä lääkintätiimissä. Esikuntatiimin päätehtävä oli varmistaa, että marssijat saavat tarvitsemansa tuen marssin suorittamiseksi ja esikuntatiimi hoiti tehtävänsä hyvin; lopputuloksena oli onnistunut marssi!

Lääkintäyhteistyö on Nordic-delegaation paras tuote. Kaikki pohjoismaiset resurssit käytetään yhdessä ja niin taukopaikoilla kuin leirisairaalassakin ja kaikki pohjoismaiset marssijat voidaan hoitaa yhteisessä teltassa/tilassa. Pohjoismaisen yhteistyön tehokkuus ja toimivuus on myös huomattu muiden delegaatioiden keskuudessa.

Kuva: Svante Rinalder

Arkisto

  • Inga kategorier