Siirry sisältöön

16.11.2018

PAUHA19 -harjoitus Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella 29.-31.3.2019

PAUHA19 on Pohjanmaan maanpuolustuspiirin pääharjoitus, jonka odotetaan keräävän lähes 400 reserviläistä ja varautumis- ja turvallisuustaidoista kiinnostunutta osallistujaa. Harjoituksen suurin kohderyhmä on paikallisjoukkoihin sijoitut reserviläiset, joille ennetaan sotilaallista sekä sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta. Reserviläisille järjestetyistä kursseista kertyy osallistujille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

Valtaosaan reserviläisille suunnatusta koulutuksesta Puolustusvoimat valitsee ja kutsuu koulutettavat, paikallispataljoonaan sijoitetut reserviläiset. Joillekin kursseille on kuitenkin mahdollista ilmoittaa halukkuutensa, ja näiden kurssien ilmoittautumislinkit löytyvät alta.

Asepalvelusta suorittamattomille kansalaisille annetaan varautumisen ja turvallisuuden koulutusta, joka käsittää mm. erä-, selviytymis- ja ensiaputaitoja. Ilmoittautumislinkit kaikille avoimiin koulutuksiin löytyvät alta.

Pohjanmaan maanpuolustuspiirin Kauhavan koulutuspaikan johtovastuulla toteutettavan harjoituksen kouluttaja- ja järjestelytehtävistä vastaavat koulutus- ja tukitehtäviin sitoutuneet vapaaehtoiset toimijat kaikista maanpuolustuspiirin kolmesta koulutuspaikasta. Lisäksi Meripuolustuspiirin Kokkolan meriosasto tukee harjoitusta osallistumalla ammuntojen aikana suoritettavaan merialueen valvontaan.

Harjoitusta tukee Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto ja sen Niinisalossa toimivat joukkoyksiköt. Harjoitus toteutetaan Panssariprikaatin Lohtajan harjoitus- ja ampuma-alueella.

Lisätietoa harjoituksesta antaa piiripäällikkö Jani Pikkarainen p. 050 553 6828, jani.pikkarainen@mpk.fi.

 

 

Arkisto

  • Inga kategorier