Siirry sisältöön
Marssija seisoo asvaltilla ja esittelee karttaa ja heijastinta.

15.12.2020

Tänä vuonna Tuusulan Kesäyön marssilla oli ensimmäistä kertaa tarjolla enemmän haasteita kaipaaville Kolmen marssin Extreme-paketti, joka piti sisällään matkat: 20 km + 20 km ja viimeisenä omavalintainen matka 25/35/48 km.

Extrememarssijoita oli tänä ensimmäisenä vuotena viisi reippailijaa. Yksi heistä oli nurmijärveläinen Suvi Eronen, joka kävelee muutoinkin kuukausitasolla hulppeat 250 – 300 km. Toki vauhdit kuulemma vaihtelevat kun mukana on välillä koiraa ja lastenrattaita.

Suvi osallistui heinäkuussa Reserviläisurheiluliiton Four Day March etämarssille ja käveli tuolloin neljän päivän aikana joka päivä 40 km eli yhteensä 160 km 5,5 km/h vauhdilla.

Tuusulan Kesäyön marssille ja nimenomaan tälle kolmen päivän Extreme-matkalle osallistumispäätöksen taustalla oli Suvin itselleen pyytämä äitienpäivälahja eli mahdollisuus osallistua marssille.

Tässä Suvin itsensä kertomana fiiliksiä kolmen perättäisen matkan aikana, aina ennen ja jälkeen kunkin marssin:

Perjantaina 4.9. – 20 km, lähtö klo 18.00 – maalissa klo 21.35

Ennen:

“JÄNNITTÄÄ. Tiedän että mun kunto riittää, mutta mitä jos kaikki muut vetää 100 ja 1000 ohi ja mä oon se, jota saa se viimeinen huoltotyyppi odottaaaaa… Miten mä muistan vain pitää vauhdin sopivana, mielen avoinna ja pään kasassa. Tässä hetkessä on jotain samaa kuin muillakin seikkailuiden aluilla. Tää on jännittävää ja ehkä hieman pelottavaa mutta parasta.”

Jälkeen:

“PARASTA. Minä joka kävelen käytännössä aina pitkät lenkit yksin, olinkin yht äkkiä keskellä 5 sakkia ja puheensorinaa. Kuuntelin, kyselin ja menin vain mukana. En muista milloin olisin viimeksi kävellyt näin rennosti ja matkanteko sujui kuin huomaamatta. Minua ei haittaa vaikka en tunne ketään täältä aikaisemmin. Älyttömän hyvä fiilis. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen päivään. Kiitos mun lenkkikavereille! “

Viisi marssijaa kävelee asvaltilla.

Lähtö Taistelukoululta ensimmäiselle järvenkiertomarssiosuudelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina 5.9. – 20 km, lähtö klo 8.00 – maalissa klo 11.35

Ennen:

“Kuuntelin yön sadetta ja nukuin reilut 5 tuntia. Positiivista, ettei mihinkään satu, vielä… Hyvä mieli ja ilolla kohti uusia kilometrejä.”

Jälkeen:

“Onneksi olin pakannut sadevarusteet mukaan vaikka loppumatkasta saikin jo niitä riisua pois. Oli taas kiva kävellä porukassa ja matka taittuu niin paljon nopeammin. Väsyttää ja varpaisiin koskee hieman, mutta tässä on loistavat 2 tuntia ennen siirtymistä. Joten uskon että kyllä se siitä 🙂 “

Marssija esittelee huoltopisteeltä saatua banaania ja proteiinipatukkaa.

Huoltopisteiltä sai lisäpotkua.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina 5.9. – 25 km, lähtö klo 16.00 – maalissa klo 20.43

Ennen:

“Tavarat kassiin ja kohti Tuusulan urheilukeskusta. Olen paikalla hyvissä ajoin ja fiilikset on väsyneet, mutta tosi hyvät. Olen aivan varma että matkalla tulisi vettä, joten vaihdan jo ennen lähtöä sadevaatteet.”

Jälkeen:

“Onneksi valitsin 25 km viimeiselle etapille, se oli juuri sopiva tälle kelille. Meillä oli taas hyvä kävelyporukka ja vauhti oli sopiva. Aika oli mielestäni kohtuullinen (4 h 43 min) ottaen huomioon aamun ja edellisen illan kävelyt ja ikävän sään. Ilolla mentiin maaliin ja hurrattiin itsellemme. Lupasin harkita vahvasti Nijmegen-marssiin osallistumista ja myös Kesäyön Marssi 2021 on mielessä.

Olen kiitollinen siitä, että uskalsin lähteä mukaan ja haastaa itseni.”

Marssijat seisovat nurmikolla ja odottavat lähtöä.

Viisikko odottelee viimeisen marssimatkan lähtöä muiden marssijoiden kanssa Urheilukeskuksessa .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuusulan Kesäyön marssi marssittiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kesäkuun sijaan 5.9. Kaiken kaikkiaan viimevuotiseen verrattuna kovin erilaisissa sää- kuin muissakin olosuhteissa pidetty marssi oli kuitenkin menestys, osallistujia oli lopulta jopa 212. Toivottavasti ensi vuonna pääsemme marssimaan perinteiseen aikaan eli kesäkuussa 2021!

Erilaisia marssitapahtumia tullaan koronan niin salliessa järjestämään varmasti ensi vuonnakin. MPK:n tarjonnassa on keväällä Brandenstein –marssi ja kesällä Kesäyön Marssit eri paikkakunnilla. Suvin ja monen muunkin toiveissa olevan Nijmegen marssin järjestäminen Hollannissa ensi vuonna on vielä auki.  Tutustu kevään ja kesän liikuntatarjontaan 

Koronasta huolimatta pysytään terveenä ja pysytään liikkeellä!

Kuvat: Suvi Eronen ja Jaana Lähteenmäki

Arkisto

  • No categories