Siirry sisältöön
Kännykkä, kuulokkeet, muistiinpanovälineet ja MPK:n hihamerkki maastokuvioisella taustalla. Kännykässä auki PVMoodlen etusivu.

01.04.2020

— MPK on vallitsevan tilanteen vuoksi vauhdittanut verkkokoulutuksen toteutusta ja suunnittelua. Suunnittelussa tehdään yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa, kertoo MPK:n koulutusjohtaja Timo Mustaniemi

Puolustusvoimien Koulutus 2020 -ohjelman tavoitteena on, että simulointi, verkko- ja virtuaalikoulutus tulevat luontevaksi osaksi asevelvollisen koulutusta. Samoja tavoitteita on myös MPK:lla.

— Meillä on paljon hyviä sisältöjä, kuten juuri julkaistu Taktiikan kieli -koulutus. Lisäksi vapaaehtoisten monipuolinen kokemus ja panos koulutuksen kehittämiseksi on erittäin tervetullutta, Mustaniemi lisää.

Vapaaehtoisten osaamisesta vauhtia verkkokoulutuksen kehittämiseen

Kokonaan verkossa olevien koulutusten lisäksi MPK:ssa kehitetään verkkokoulutusta osana muuta koulutusta. Verkkokoulutuksella ei ole tarkoitus korvata lähiopetusta, mutta se antaa hyvän välineen opiskella etukäteen viikonlopun lähiopetusjaksoilla koulutettavia asioita. Näin koko koulutusviikonloppu saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Verkkokoulutuksen ja etäopintojen kehittämiseksi MPK kerää vapaaehtoisiltaan ideoita, kokemuksia ja ajatuksia Surveypal-kyselyllä. Osaa kyselyyn vastanneista kutsutaan mukaan Teams-työtilaan, jossa ideoita, ehdotuksia ja valmiita materiaaleja on mahdollista kehittää ja jakaa yhdessä muiden kanssa. Jos kiinnostuit, vastaa kyselyyn.

Taktiikan kieli – yhteinen tapa kuvata tilannetta ja suunnitelmia

Taktiset merkit -verkkokoulutuksessa opiskellaan sotilaallisessa toiminnassa käytetyn taktiikan kielen perusteita eli sotilasmerkistön ja -lyhenteiden käyttöä. Jokainen sotilasjohtaja suunnittelee toimintaansa ja tekee päätöksiä tilannekuvan perusteella. Tilannekuvan on oltava mahdollisimman tarkka ja ajanmukainen. Siksi kaikkien tiedon tuottajien etulinjasta esikuntiin asti on osattava yhteinen tapa – siis yhtenäiset taktiset merkit sekä yhdenmukaiset lyhenteet – kuvata tilannetta ja suunnitelmia.

— Taktiikan kieli -verkkokurssi on uusin verkkokoulutuksemme. Se kuitenkin on vain alkua sille, että pyrimme siirtämään ja tuottamaan vaiheittain laadukasta koulutusta verkkoon, kertoo Timo Mustaniemi.

Taktiikan kieli -verkkokoulutus sopii kaikille asiasta kiinnostuneille. Erityisen hyvin kurssi soveltuu kaikilla tasoilla toimiville reservin johtajille. Noin 40 tuntia kestävän kurssin suorittamisesta voi saada yhden rinnasteisen kertausharjoituspäivän. Jos haluaa KH-päivän, kurssille tulee ilmoittautua MPK:n koulutuskalenterin kautta.

Tervetuloa oppimaan!

 

Arkisto

  • No categories