Siirry sisältöön

Valmiuspäälliköiden tehtäviin kuuluu muun muassa reserviläisten rekrytointi maakuntakomppanioihin ja muualle paikallispataljoonien organisaatioon. Kuva Santahaminassa järjestetyltä Maakuntakomppanian perusteet 1 -kurssilta, MPK/Tommy Koponen

12.12.2019

MPK:n hallitus päätti 12.12.2019 kokouksessaan uusien valmiuspäälliköiden palkkaamisesta.  Valmiuspäälliköiden tehtäviä haki yhteensä ilahduttavat moni, yhteensä 148 henkilöä. Tästä joukosta päätettiin valita valmiuspäälliköiksi yhdeksän eritaustaista kokenutta ammattilaista. Puolet valituista on evp-sotilaita ja puolet reserviläisiä – puolet MPK:n nykyisiä työntekijöitä ja puolet uusia motivoituneita ammattilaisia. Uudet valmiuspäälliköt aloittavat tehtävissään tammikuun alussa 2020.

– On tärkeää, että valmiuspäälliköiksi valikoitui iso joukko erilaisia henkilöitä: reserviläisiä, evp-sotilaita, miehiä, naisia, nuoria ja kokeneempia. MPK:n nykyisten työntekijöiden myötä säilyy tieto MPK:n toimintatavoista ja uudet henkilöt tuovat aina mukanaan uusia ajatuksia ja ideoita, kertoo MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.

Valmiuspäälliköiden tehtävänä on kehittää maanpuolustus- ja puolustushaarapiirien valmiutta. Työnkuvan  keskeisimpinä osa-alueina on koulutus, vapaaehtoisten rekrytointi sekä valmius- ja turvallisuussuunnittelu.

MPK:n keskustoimistolle valittiin uudeksi valmius- ja turvallisuuspäälliköksi Juho Raulo.

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä aloittavat Pasi Raatikainen ja Markus Häyhtiö.

Hämeen maanpuolustuspiirissä koulutuspäällikkö Aarne Markko valittiin Jyväskylään valmiuspäällikön tehtäviin.

Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirissä koulutuspäällikkö Pertti Pulkkinen siirtyy valmiuspäällikön tehtäviin tammikuun alussa. Hänen toimipaikkanaan on Mikkeli.

Myös Lounais-Suomen uusi valmiuspäällikkö löytyi omista riveistä. Koulutussihteeri Minna Nenonen aloittaa valmiuspäällikön uusissa tehtävissä Turussa vuoden alussa.

Meripuolustuspiirin valmiuspäälliköksi valittiin Lauri Kinnunen. Hän työskentelee niin ikään Turussa.

Pohjanmaan maanpuolustuspiirin koulutuspäällikkö Toni Puutio aloittaa myös valmiuspäällikön tehtävissä Vaasassa.

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin koulutuspäällikkö Juha Vihavainen siirtyy valmiuspäällikkön tehtäviin, joita hän hoitaa Oulussa.

Savo-Karjalan maanpuolustuspiirin valmiuspäällikkönä Joensuussa aloittaa Jukka Päivinen.

Vanhoina MPK:n työntekijöinä, mutta uusissa valmiuspäällikön tehtävissä jatkavat Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirissä Kouvolassa Tapio Lakela, Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirissä Rovaniemellä Antti Tölli ja Savo-Karjalan maanpuolustuspiirissä Kuopiossa Jukka Mutanen, Hämeen maanpuolustuspiirissä toimii jatkossa valmiuspäälliköinä Hattulassa Sauli Mäentausta ja Lahdessa Kai Merenlahti.

MPK toivottaa kaikki uudet työntekijät lämpimästi tervetulleiksi ja kaikille onnea uusista mielenkiintoisista tehtävistä!

Arkisto

  • No categories