Siirry sisältöön
MPK:n puheenjohtaja emeritus Tapio Peltomäki ja Suomen Leijonan komentajamerkki.

MPK:n entinen puheenjohtaja Tapio Peltomäki sai Suomen Leijonan komentajamerkin. Komentajamerkki luovutettiin Peltomäelle MPK:n keskustoimistolla Helsingissä. Kuva: MPK

11.06.2020

MPK:n hallituksen puheenjohtaja (2016-2019) Tapio Peltomäelle luovitettiin 4.6. lippujuhlapäivänä myönnetty Suomen Leijonan komentajamerkki. Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista.

Everstiluutnantti (res) Tapio Peltomäki on toiminut MPK:n hallituksen puheenjohtajana kahdella toimikaudella. Peltomäki on toiminut luottamustehtävässään pyyteettömästi uhraten omaa vapaa-aikaansa yhdistyksen eteen. Hän on osoittanut esimerkillistä johtamista ja paneutumista asettaen aina yhteisen edun etusijalle.

Tapio Peltomäellä on ollut pitkä reserviläisura sodan ajan tehtävissä ja vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa. Hän on toiminut kurssien johtajana ja johtamiskouluttajana sotilaallisilla kursseilla aina MPK:n perustamisesta (1993) lähtien. Hänet ylennettiin everstiluutnantiksi 6.12.2017 ensimmäisenä puhtaasti reserviläistaustaisena upseerina ilman palvelusta puolustushallinnon tehtävissä.

Lisäksi Tapio Peltomäki on toiminut aktiivisesti monissa vapaaehtoisen maanpuolustuksen luottamustehtävissä. Hän on ollut mm. Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja, Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen jäsen, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin puheenjohtaja, Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja ry:n hallituksen jäsen. Hän on käynyt valtakunnallisen maanpuolustuskurssin 2003 ja oli kurssinsa oltermanni. Puheenjohtajakaudellaan Peltomäki oli myös Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan ja reservin neuvottelukunnan jäsen.

Arkisto

  • No categories