Siirry sisältöön

22.05.2020

MPK:n koulutuksia voidaan taas käynnistää pienimuotoisesti 1.6.2020 alkaen. Puolustusvoimat mahdollistaa vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutustoiminnan uudelleen käynnistämisen varuskunnissa kesäkuun alusta alkaen.

— Vaikka olemmekin onnistuneet hyödyntämään koulutuskatkon toiminnan kehittämiseen ja verkkokurssien tuottamiseen, tuntuu tosi hyvältä, että koulutusorganisaatio pääsee taas pikkuhiljaa toteuttamaan varsinaista tehtäväänsä, MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen kertoo tyytyväisenä.

MPK voi alkaa järjestää koulutusta, joka on pienimuotoista. Koulutusta voidaan järjestää korkeintaan 50 henkilön kursseina.

— Koulutus pyritään järjestämään etupäässä ulkotiloissa kuten ampumaradoilla tai erilaisina fyysisen toiminnan koulutuksina. Koulutus, joka sisältää ollenkaan lähikontaktia aloitetaan aikaisintaan syksyllä 2020, Laatikainen tarkentaa.

Turvallisuus edellä

Toiminnan käynnistämisessä otetaan huomioon tarkkaan mietityt turvallisuusseikat. Koulutuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta. Koulutustilaisuudet järjestetään niin, että kurssilaiset eivät ole kosketuksissa varusmiehiin tai Puolustusvoimien henkilökuntaan, eivätkä he käytä samoja sisätiloja. Myös muualla kuin Puolustusvoimien alueilla noudatetaan samoja periaatteita.

Toiminnan järjestämisessä ja mahdollisten sairastumisten suhteen noudatetaan THL:n ohjeita.

— Jos kurssilaiset saavat oireita 14 vuorokauden aikana kurssin päättymisestä, olisi hyvä jos asiasta informoitaisiin myös kurssin järjestänyttä piiriä. Näin voimme osaltamme tehdä parhaamme viruksen leviämisen estämiseksi, kehottaa MPK:n valmius- ja turvallisuuspäällikkö Juho Raulo.

Piirikohtaisia eroja

Koulutuksen käynnistämisessä tulee olemaan piirikohtaisia eroja sen mukaan, minkä varuskunnan toimintaan MPK:n piiri tukeutuu. Koulutuksessa otetaan huomioon paikalliset olosuhteet ja varuskuntien linjaukset koulutuksen käytännön toteuttamisesta. Puolustusvoimien tilojen ja alueiden käytöstä päättää viimekädessä kyseisen varuskunnan päällikkö.

Piirikohtaisista koulutuksista löytyy ensi viikolla lisätietoa piirien omilta kotisivuilta: www.mpk.fi/koulutuspaikat

Arkisto

  • No categories