Siirry sisältöön

08.10.2020

MPK Pohjois-Suomen soittokunnan ensimmäiset konsertit järjestetään Muhoksella kulttuurikeskus Koivu ja Tähdessä lauantaina 10.10.2020 klo 18.00 ja Oulussa Oulujoen kirkossa sunnuntaina 11.10.2020 klo 16.00.

Soittokunnan konsertit johtavat MPK:n ylikapellimestari Elias Seppälä ja MPK Pohjois-Suomen soittokunnan kapellimestari Petri Aho. Solistina vierailee Suomen tunnetuimpiin klassisen musiikin virtuooseihin lukeutuva alttosaksofonisti, Puolustusvoimien kolminkertainen mestari, Kai Ruskeepää. Lisää väriä konsertteihin tuo pääasiassa pohjoispohjalaisista kanttoreista muodostettu Pohjois-Suomen reserviläiskuoro.

Perinteisen puhallinohjelmiston ohella konsertissa tunnelmoidaan herkillä klassikkosävellyksillä sekä tarjotaan uudempaa 2000-luvun suomalaista puhallinmusiikkia.

MPK Pohjois-Suomen soittokunta on perustettu vuoden 2019 alussa. Soittokunta on muodostettu Oulujokilaaksossa toimivasta UPO -Uusi Puhallinorkesterista, jonka taustayhteisö on 1973 perustettu Utajärven Musiikkiyhdistys ry. Soittokunnan kotipaikkakunta on Muhos. Soittokunnan riveissä soittaa lukuisia Pohjois-Suomen ammattiorkestereiden ja –soittokuntien aktiiviuran jättäneitä muusikoita. Pääosa jäsenistä on Oulujokilaakson kunnista, mutta mukana on myös yksittäisiä soittajia eri puolilta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntia.

Arkisto

  • No categories