Siirry sisältöön
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Kyberturvallisuuden erikoiskurssilla työskennellään reaalimaailman organisaatioita vastaavissa tiimeissä, joissa paitsi puolustetaan omaa tietojärjestelmäympäristöä, niin myös yritetään selvitä yhä monimutkaisemmaksi käyvässä informaatiovaikuttamisen ympäristössä. Näppäimistöt käyvät kuumina koko viikonlopun ajan. Kuva on vuoden 2018 erikoiskurssilta. Kuva: Panu Moilanen

06.04.2019

 

MPK:n kyberturvallisuuden koulutusohjelman huipentavaa kyberturvallisuuden erikoiskurssia on järjestetty vuodesta 2013 alkaen. Tähän saakka kurssi on järjestetty aina Santahaminan varuskunnassa Helsingissä. Tänä vuonna kurssi järjestetään ensimmäisen kerran pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Jyväskylän varuskunnassa Tikkakoskella 20.-22.9.2019.

Kyberturvallisuuden erikoiskurssi toteutetaan kyberpelinä, joka rakentuu etukäteen suunnitellun skenaarion ympärille. Aiempina vuosina skenaario on kuvannut esimerkiksi tavallista suomalaista kaupunkia. Kurssilaiset työskentelevät erilaisia reaalimaailman organisaatioita kuvaavissa ryhmissä, joiden tehtävänä on suojata oma kriittinen tietojärjestelmäympäristönsä jatkuvasti monimutkaistuvassa ja vaikeutuvassa kybertoimintaympäristössä. Teknisen vaikuttamisen ohella pelissä on mukana myös voimakas informaatiovaikuttamisen komponentti.

Kurssin järjestelyistä vastaavat MPK ja Ilmasotakoulu. MPK:n kautta kurssille hakeutuneiden lisäksi peliin osallistuu myös mm. viranomaistoimijoita ja eri oppilaitosten opiskelijoita. Kurssille voi ilmoittautua MPK:n koulutuskalenterin kautta. Osallistuminen edellyttää MPK: kybeturvallisuuden koulutusohjelman perus- ja jatkokurssien suorittamista tai muuten hankittuja vastaavia tietoja.

Teksti ja kuvat: Panu Moilanen

Arkisto

  • No categories