Siirry sisältöön

05.06.2024

Kunnossa inttiin kurssi toteutettiin MPK Kouvolan koulutuspaikan toimesta Vekaranjärvellä kaksiosaisena tapahtumana 6.4.2024 ja 25.5.2024.

Ensimmäinen kurssipäivä oli 6.4.2024

Ensimmäisen päivän painopisteenä oli palveluksen mukanaan tuomat niin fyysiset, kuin henkisetkin haasteet ja muutokset aiempaan päivärytmiin.

Päivään lähdettiin Kouvolan matkakeskuksesta, josta oli linja-autokyyti Vekaranjärvelle. Aloituksessa toivotettiin nuoret, joita ensimmäisenä päivänä oli kymmenen tervetulleiksi ja samalla tehtiin INBODY kehonkoostumusmittaus.

INBODY mittauksista ja analyysistä vastasi Kymenlaakson liikunnan ( KYMLI):n Sanna Saarinen. Hän oli mukana päivässä Kunnossa kassulle II hankkeen myötä. Kunnossa kassulle II hanke on KYMLI:n johtama hanke, jossa pyritään edistämään nuorten liikkumista, painopisteenä kutsuntaikäiset nuoret. Lisää hankkeesta osoitteessa:

https://www.kymli.fi/kunnossa-kassulle/kunnossa-kassulle-ii-hanke/

MPK Kouvolan koulutuspaikka on mukana kiinteässä yhteistyössä hankkeeseen liittyen.

Oppitunneilla kerrottiin asepalveluksen vaatimuksista ja valmistautumisesta palveluksen haasteisiin. Kerrottiin myös yleistä tietoa palveluksesta, eri mahdollisuuksista ja koulutushaaroista. Kurssilaiset pääsivät keskustelemaan palveluksessa olevien varusmiesten ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien nuorten kanssa. Tämä vertaistapaaminen oli antoisa ja kurssilaiset saivat hyviä vinkkejä palveluksesta ja valmistautumisesta.

Päivä jatkui lenkillä kantamuksen kanssa samalla tutustuen Vekaranjärven varuskuntaan. Lounaan ja tietoiskun mars mars sovelluksesta jälkeen iltapäivän ohjelmassa oli kuntojumppa ja kuntosaliharjoitus (demonstraatio). Lopuksi palaute ja sotilaskotiin tutustuminen ja paluumatka Kouvolaan. Paluumatkalla monen silmä luppasi ja joillakin taisi tulla unikin. Tunnelma oli rento ja sopivasti raukea ja kurssilaiset odottivat jo seuraavaa kurssipäivää.

Toinen kurssipäivä 25.5.2024

Aloituskaava oli sama kuin ensimmäisenä päivänä. Kokoontuminen Kouvolan matkakeskukseen ja linja-autolla Vekaranjärvelle. Toisen päivän ohjelma oli toiminnallisempi.

Aloituspuhuttelu, INBODY mittaus ja sen jälkeen alkulämmittely ja lihaskuntotesti. Testituloksista ja INBODY mittauksista annettiin palaute ja sen jälkeen lounaalle.

Iltapäivällä käytiin testaamassa varuskunnan esterata. Ensin opettaen tekniikat ja toinen kierros kiertäen jokainen kykynsä mukaan ja väillä toisia auttaen. Kurssilaiset pitivät tästä osiosta ehkä eniten.

Tutustuttiin myös esteradan vieressä olevaan VEKARA GYM ulkokuntosaliin. Fyysisten suoritteiden viimeisenä käytiin kokeilemassa millaista vauhtia se 12 min juoksutestin tavoitevauhti tarkoittaa ja miltä se tuntuu. Koko testiä ei tehty, vaan verryttelyn jälkeen kierros omaa tavoitevauhtia hakien. Tässä vaiheessa oli jo rasitusta alla jonkin verran, mutta intoa oli edelleen.

Vielä oli jäljellä loppupuheet ja palautteen kerääminen, sekä tietenkin sotilaskodin antimet. Kurssin palaute oli erinomainen ja antoi signaalin, että kursseja kannattaa pitää jatkossakin.Toisen päivän vieraana oli Petteri Rauhala Kouvolan seudun ammattiopistosta (EDUKO). Hänen kanssaan suunnitellaan keväälle 2025 yhteistyössä MPK ja EDUKO valinnaisiin kursseihin kunnossa inttiin kurssia. Toteutuessaan se on Kouvolassa ensimmäinen oppilaitoksen kanssa toteutettava kunnossa inttiin kurssi.

Kurssille rekrytointiin käytettiin monia kanavia, kutsunnat, oppilaitostapahtumat, sosiaalisen median markkinointi. Nuorten palautteessa tuli ilmi, että tieto kurssista oli tullut montaa eri kautta. Mainostamiseen etenkin somessa on kiinnitettävä jatkossa huomiota, että tieto kursseista saavuttaa nuoret jatkossa entistä paremmin. Koulut ovat myös tärkeitä yhteistyötahoja kurssien mainostamisessa.

Kuvat ja teksti : Jari Vuorijärvi

 

Arkisto

  • No categories