Siirry sisältöön

28.02.2023

TERVETULOA KESÄYÖN MARSSILLE MIKKELIIN 20.5.2023

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville. Marssin tavoitteena on kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuuden edistäminen sekä nuorten aktivoiminen liikuntaan sekä kehittää reserviläisten marssitaitoja sekä heidän pitkäkestoista fyysistä toimintakykyään.

Hyvän mielen kävelytapahtumaan voivat osallistua kaikenikäiset, matkat vaihtelevat seitsemän kilometrin perhesarjasta 30 km:n kunto- ja sotilassarjaan. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista isomman osallistujaporukan.

Kunto- ja sotilassarjan 30 km marssi hyväksytään reserviläiselle kenttäkelpoisuuden yhtenä osasuorituksena.

Eri sarjoihin voit tutustua alla olevien linkkien kautta, joiden kautta pääset myös ilmoittautumaan kyseiseen sarjaan.

Marssimatkat ja hinnat/Reitit

Perhesarja 7 km, 15,00€

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/160909

Lähtö on klo 19.00 – 19.30 välisenä aikana.

Retkisarja 19 km, 15,00€

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/160908

Lähtö on klo 18.30 – 19.00 välisenä aikana.

Kunto- ja sotilassarja 30 km, 15,00€

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/160443

Lähtö on klo 18.00 – 18.30 välisenä aikana.

Täältä näet Mikkelin ja myös muiden paikkakuntien marssit: https://mpk.fi/muu-toiminta/kesayonmarssi/

 

Lähtö

Lähtöpaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Kirjaudu tapahtuman järjestäjille tuntia ennen oman sarjan alkamista, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Saapumalla hieman aikaisemmin voit välttää ruuhkaa kirjautumisessa.

Lähtö tapahtuu Army Hostellin pihasta ”LÄHTÖ”-vaatteen alta oman sarjan lähtöaikataulun mukaisesti.

 

Maali

Maalipaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa!

Maalissa saat kunniakirjan. Marssijoille on maalissa tarjolla keittoruoka.

 

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Army Hostellin piha-alueella. Muista kirjautua toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.

Pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköintialue. Opastus Karkialammentieltä.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Säilytykseen jätettävät tavarat on pakattava reppuun tms. ja merkittävä nimellä ja puhelinnumerolla. Samalla alueella on marssin jälkeinen ruokailu.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n lukituissa tiloissa kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille. Löytötavaroiden tiedusteluihin vastaa marssin johtaja.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Lähtö- ja maalialueella on läpi yön ensiapupäivystys. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

 

Huolto

Huoltopisteet ovat muutaman kilometrin välein. Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa ja suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on WC. Lisäksi reitin varrella on karttaan merkityissä paikoissa Bajamaja.

Vaatetus

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

HUOM! 30km marssi hyväksytään reserviläiselle kenttäkelpoisuuden osasuorituksena. Tällöin varustuksena on sotilasvaatetus,  jalkineina maiharit (omat sallittu) tai kumisaappaat (mustat)  ja reppu. Marssin järjestäjä varaa tällöin tarvittaessa sotilasvaatetuksen osallistujalle, ilmoita varustarpeesta ilmoittautumisen yhteydessä. Reppuna suosittelemme tummaa päiväreppua, jossa reserviläisillä on mukana evästä, vaihtovaatekerta sekä juotavaa. Painorajaa repulle ei ole.

Mikäli et suorita reserviläisen kenttäkelpoisuuden osasuoritusta, niin käytät omia siviilivarusteitasi.

Ruoka ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Marssin jälkeiseen muonitukseen liittyen ilmoitathan MPK:n koulutuskalenterissa ilmoittautumisen yhteydessä sinulla todetuista ruoka-aineallergioista.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Marssin turvallisuusohje nähtävillä marssitoimistossa sekä käsiohjelmassa.

Yhteystiedot

Marssin johtaja, Mika Häkkinen  puh 050 341 0047 / mikah2010@gmail.com

Liikuntapäällikkö Heikki Tonteri puh  050 5510 655 / heikki.tonteri@mpk.fi

 

Arkisto

  • No categories