Siirry sisältöön

12.10.2020

MPK:n kenttämuonituskurssi järjestettiin Santahaminassa 2.-4.10.2020. Kurssille osallistui 7 kurssilaista. Kurssille osallistui kokeneita kenttämuonittajia ja kaksi aivan ensikertalaisia.

Kurssi järjestettiin yhteistyössä Marttaliiton kanssa. Kenttämuonitustaito tukee tarpeellisia kansalaistaitoja. Kurssin johtajana toimi Uudenmaan Marttojen ruokamartta Marjukka Mikkola. Marjukka on sitoutunut myös MPK:n Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin kenttämuonituksen kouluttaja. Myös kurssilaisina oli marttoja ja toivomme heidän osallistuvan jatkossakin kenttämuonituskurssille.

Kurssi on suunnattu kaikille kansalaisille. Korona huomioitiin suositusten mukaisesti kurssilla ja sen vuoksi kurssi ei yöpynyt Santahaminassa ja kurssipaikalla tehtiin vain viikonlopun lämpimät ateriat. Aamu- ja iltapalat tilattiin kaikille kursseille Leijona Cateringilta.

Kurssilaiset käyttivät ruoanvalmistukseen Teuva-keitintä. Iso keitin M85 oli käytössä vain opetusmielessä. Kurssilaiset saivat keittimille käyttö- ja huoltokoulutuksen apukouluttajien Henrik Ekrothin ja Tero Monosen johdolla. Kurssilaiset saivat myös Trangian käyttökoulutuksen ja kylmäkontin käytön opastuksen.

Turvalliset ja hygieeniset työskentelytavat tulivat myös tutuiksi. Tiskaamispisteelläkin oli mukavaa opeteltavaa käsin tiskauksesta. Kurssilaiset olivat mukana jokaisen aterian eri valmistuksissa, ruoan jaoissa ja kuivamuonien kokoamisessa kuljetuksiin.

Pyrimme tekemään maukasta ruokaa. Taisimme onnistua, koska saimme kivaa suoraa palautetta muonitettavilta henkilökohtaisesti ja meille jäi jokaisesta valmistetusta ruoasta vain 6–8 litraa hävikkiä. Meillä oli oikein hyvä ryhmähenki ja yhdessä tekemisen ilo heti alussa asti. Päätimme heti alussa, että teemme tästä hyvän kurssin. Ja näin teimme. Kiitos MPK:n, Leijona cateringin muonituskeskuksen ja Santahaminan väelle hyvästä avusta ja tuesta kurssin toteutumiseen.

Nähdään Kenttämuonituskurssilla!
Marjukka Mikkola

Arkisto

  • No categories