Siirry sisältöön
Etsintä-ja pelastusharjoituksen henkilöitä pöydän ääressä

29.06.2022

Suomen Lentopelastusseura ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Ilmapuolustuspiiri järjestivät viikonloppuna 11-12.6. SAR Keski-Suomi 2022 etsintä- ja pelastusharjoituksen Tikkakoskella.  ­

– Ilmapuolustuspiiri järjestää tänä kesänä kaksi SAR-harjoitusta. Tikkakosken harjoitus toimi Lentopelastusseuran Keski-Suomen -valmiusalueen valmiusalueharjoituksena, toteaa valmiuspäällikkö Markku Metsäpelto. Harjoituksen tarkoituksena on syventää viranomaisten ja vapaaehtoisen pelastustoiminnan keskinäisen yhteistoiminnan harjoittelua Keski-Suomen alueella.  Harjoituksessa mukana oli pelastuslaitoksen, poliisin ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelun (VAPEPA) ja Suomen Lentopelastusseura jäsenkuntaa. Syyskuussa harjoitus on Pirkkalassa.

Harjoituksessa pääpaino oli kadonneen henkilön etsinnässä. Maastossa Vapepa ja vesillä Keski-Suomen järvipelastajat etsivät kadonnutta. Pelastajien toimintaa koordinoi tilannekeskus, jossa tapahtumaa johti poliisi sekä pelastuslaitoksen pelastusjohtaja ja VaPePa -johtaja.  Useampi kurssilainen totesi, että oli hyvä saada käytännön harjoittelua ja kertausta tehtävistä, joita on tullut opiskeltua teoriassa. Harjoituksessa pystyttiin myöskin harjoittelemaan järjestöjen etukäteen esittämiä tehtäviä.

Samassa yhteydessä toteutettiin lentoetsijän perehdytyskurssi naisille.  Kurssilla perehdytettiin lentoetsijän toimintaan. Teorian jälkeen he pääsivät tutustumaan toimintaan ilmasta käsin.
– Kurssilaiset olivat innostuneita ja motivoituneita. Finnish search and rescue -toiminta kiinnostaa naisia ­­- Pirkkalan kurssikin täyttyi hetkessä, toteaa valmiuspäällikkö Markku Metsäpelto.

 

Arkisto

  • No categories