Siirry sisältöön

Kuva: Sari Mastromarino

11.04.2023

Pohjanmaan maanpuolustuspiiri järjestää ennätysmäärän ammuntakoulutuksia Etelä-Pohjanmaalla. Kursseja järjestetään tänä vuonna myös uusilla paikkakunnilla.

Ammuntakoulutukset ovat kuuluneet MPK Pohjanmaan maanpuolustuspiirin Kauhavan koulutuspaikan vakiintuneisiin koulutuksiin jo vuosia. Koulutuksia lisättiin viime keväänä nopealla aikataululla ja osallistujamäärä vuoden 2022 ammuntakursseilla nousi yli 80 % edellisvuodesta. Kiinnostus koulutuksia kohtaan näyttää jatkuvan, sillä tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla sekä koulutuksia että ilmoittautuneita on jo lähes yhtä paljon kuin kaksi vuotta sitten koko vuoden aikana.

Ammuntakoulutusten suunnittelusta vastaa Kauhavan koulutuspaikan koulutuspäällikkö Juhani Alkio.

– Ammuntakoulutukset ovat hyviä ns. matalan kynnyksen kursseja, Alkio kertoo.

Ammuntakoulutusten ikäraja on 18 vuotta. Naisten osuus osallistujista on noin kolmasosa, ja on pysynyt melko vakiona jo useamman vuoden ajan. Koulutuksia järjestetään myös erikseen pelkästään naisille. Miesten määrä kasvoi selvästi Ukrainan sodan myötä. Monet miehet tulevat Alkion mukaan kurssille kertaamaan jo opittuja taitoja, mutta myös oppimaan uutta.

– Koulutukset soveltuvat kaiken ikäisille ihmisille, Alkio sanoo. Kursseille onkin viime vuosina löytäneet paljon sekä nuorempia että iäkkäämpiä osallistujia.

Kuva: Pasi Lindroos

Toimintaa laajennetaan maakuntaan

Ammuntakoulutuksia järjestetään määrällisesti eniten Kauhavan kahdella ampumaradalla, mutta tänä vuonna ampumaan pääsee myös monella muulla paikkakunnalla.

– Pyrimme aktiivisesti levittäytymään maakuntaan. Alavus, Peräseinäjoki ja Kauhajoki ovat olleet mukana jo aikaisempina vuosina. Uusia paikkakuntia ovat tänä vuonna ainakin Ähtäri ja Alajärvi, Alkio mainitsee.

Koulutuksia on tällä hetkellä avattu kesäkuulle saakka. Loppuvuoden koulutukset avataan kesän ja syksyn kuluessa.

Kauhavan koulutuspaikan ja koko Pohjanmaan maanpuolustuspiirin koulutustarjonta löytyvät tämän linkin kautta.

 

Kirjoittaja: Rhea Nykvist

 

Arkisto

  • No categories