Siirry sisältöön

Kuva: Teemu Siikarla

18.02.2019

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK on julkaissut vuosikatsauksen vuodesta 2018. Katsauksesta selviää, että 25-vuotista taivaltaan juhlinut MPK saavutti uuden ennätyksen koulutusvuorokausien määrässä. Vuoden 2018 yli 2 000 koulutustapahtumasta kertyi kaikkiaan 90 082 koulutusvuorokautta.

Koulutuslukujen lisäksi myös koulutuksen sisältö ja laatu ovat kehittyneet. Varautumisen koulutusohjelmiin liittyvä kouluttajakoulutus ja Arjen turvallisuus -koulutukset ovat edistäneet kansalaisten valmiuksia ja turvallisuustaitoja. Sotilaallisia valmiuksia palvelevassa koulutuksessa on jatkettu aselajikoulutusohjelmien kehittämistä ja jalkauttamista.

Suosittu kyberturvallisuuskoulutus on jatkanut kasvuaan: vuonna 2018 järjestettiin yhteensä 33 koulutustapahtumaa. Kyberkoulutukseen ja maatilojen varautumiskoulutukseen liittyen julkaistiin Kyberin taskutieto maatiloille -opas. Lisäksi koulutusyhteistyötä pelastusviranomaisten kanssa on kehitetty, ja Säteilyturvakeskuksen kanssa on käynnistetty vapaaehtoisten säteilymittausjoukkueiden rekrytointi- ja koulutushanke.

Tutustu vuosikatsaukseen täältä.

Arkisto

  • Inga kategorier