Siirry sisältöön

 

Kesäyön marssi Pori, Yyteri

21.5.2022

Tervetuloa Kesäyön marssille Poriin, Yyterin kauniisiin maisemiin!

Tavoitteena on pitkäkestoisen kestävyyden ja marssitaidon kehittäminen suorittamalla  jalkamarssi.

Kesäyön marssi on Yyterissä järjestettävä koko kansan kävelytapahtumana. Käveltävä matka vaihtelee 7 kilometristä aina ultramatkaan (60 km).
Kesäyön marssin ideoijana ja toimeenpanijana oli Suomen Sotilasurheiluliiton puheenjohtaja eversti Kalervo Sipi tarkoituksenaan edistää varusmiesten, kantahenkilökunnan, reserviläisten ja siviilien kuntoa. Marssitapahtuman esikuvana oli Alankomaissa järjestettävä maailmankuulu vuosittainen siviili- ja sotilasmarssitapahtuma Nijmegenin marssi.
Järjestyksessä ensimmäinen Kesäyön marssi järjestettiin Tuusulassa 5.–6. kesäkuuta 1998 ja on sen jälkeen järjestetty vuosittain eri puolilla Suomea. Nykyisin vastuullisena järjestäjänä toimii Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK).
Alkuaikoina marssijoista yli puolet olivat sotilasjoukkueita, mutta vuosien varrella tapahtumasta on tullut voimakkaasti siviilipainotteinen kävelytapahtuma. Marssijoiden huollosta on pidetty perinteisesti huolta järjestämällä peseytymismahdollisuus, ensiapu, ruoka- ja juomatarjoilua, sekä vakuutus vahingon varalle

 

Marssin facebook-sivuilta näet reitit kuvina: https://www.facebook.com/kesayonmarssi.pori/

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Juha Vasama


Vastaava koulutuspäällikkö

Teijo Heinonen
teijo.heinonen@mpk.fi

Yhteystiedot

MPK
Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri
Rykmentintie 15 rak 5
20810 TURKU

lounais-suomi@mpk.fi
FacebookTwitterInstagram