Siirry sisältöön
Järvi ja auringonlasku, Kesäyön marssin mainos.

Kuva: Mika Häkkinen

Kesäyön marssi Mikkeli 29.8.2020

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria.

Marssimatkat ja hinnat/Reitit

Eripituisia matkoja löytyy kaikille 6 kilometristä aina vaativampaan 30 km:n matkaan. Alla olevia matkojen nimiä klikkaamalla pääset ilmoittautumissivulle.

6 km
Reitti: Karkialammen harjoitusalue.

15 km
Reitti: Karkialammen harjoitusalue.

30 km

Reitti: Karkialammen harjoitusalue – Mäntyniemi – Karkialammen harjoitusalue

30 km ”Yö ulkona” -marssi
Reitti: Karkialammen harjoitusalue – Mäntyniemi (majoitus) – Karkialammen harjoitusalue

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Reittikartta lähetetään kurssikirjeen mukana sähköpostitse ennen marssia. Reitit löytyvät myös paperisesta käsiohjelmasta, joita saa marssitoimistosta.

Marssireitti on myös merkitty opasviitoin ja merkinnöin, mutta koska on mahdollista, että opasteet ”häviävät”, niin seuraa reittiä myös kartasta. Osassa opasteissa on myös matka merkittynä omalla värillään (6, 15, 30km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta ja väriä.

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden ohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu, sillä osa marssista voidaan kävellä hämärän ja pimeän aikaan (lähinnä 15 ja 30 km:n sarjat).

Lähtö

Lähtöpaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Ilmoittautuminen vähintään tuntia ennen oman sarjan alkamista, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Saapumalla hieman aikaisemmin voit välttää ruuhkaa ilmoittautumisessa.

Lähtö tapahtuu Army hostellin pihasta ”LÄHTÖ”-vaatteen alta porrastetusti. Sotilassarja lähtee klo 13 – 13.30, kuntosarja klo 14 – 14.30, yön yli -sarja klo 15 – 15.30 ja perhesarja klo 17 – 17.30.

Maali

Maalipaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa! Maalissa saat kunniakirjan. Marssijoille on maalissa tarjolla keittoruokaa sekä mahdollisuus peseytymiseen.

Maali sulkeutuu sunnuntaina 30.8.2020 kello 12.00.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Army Hostellin piha-alueella. Muista ilmoittautua toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.

Toimisto on avoinna la 29.8. kello 11:30 – 21:00 su 30.8. kello 9:30 – 12:00

Pysäköinti

Rakennus 16 edessä on maksuton pysäköintialue. Opastus Karkialammentieltä.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Säilytykseen jätettävät tavarat on pakattava reppuun tms. ja merkittävä nimellä ja puhelinnumerolla. Samalla alueella ovat myös pukuhuoneet, ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen ruokailu.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n lukituissa tiloissa kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille. Löytötavaroiden tiedusteluihin vastaa marssin johtaja Eero Kontinen 050 0154 877.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Majoitusalueella on läpi yön ensiapupäivystys. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

Huolto

Huoltopisteet ovat noin 5 – 6 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä, banaania, suolakurkkuja, proteiinipatukoita ja suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reitin varrella on karttaan merkityistä paikoista Bajamajat.

Vaatetus

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Ruoka ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Marssin jälkeiseen muonitukseen liittyen ilmoitathan MPK:n koulutuskalenterissa ilmoittautumisen yhteydessä sinulla todetuista ruoka-aineallergioista.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Marssin turvallisuusohje nähtävillä marssitoimistossa sekä käsiohjelmassa.

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Eero Kontinen
p. 050 0154 877
eero.kontinen@mpk.fi