Siirry sisältöön

Kesäyön marssi Mikkeli 22.5.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto on julkistanut 20.4.2021 yleisötilaisuuksien rajoitukset (20 hlöä) Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella. Rajoitukset ovat voimassa 22.5.2021 asti ja tämän vuoksi Mikkelin Kesäyön marssissa 22.5. toteutetaan vain ”Kunto- ja sotilassarja” 30 km (SOTVA).

Muut sarjat perutaan ja niihin ilmoittautuneille lähetetään henkilökohtainen ilmoitus tapahtuman peruuttamisesta.

Kunto- ja sotilassarjaan voi ilmoittautua normaalisti MPK:n koulutuskalenterin kautta.

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria.

Marssimatkat ja hinnat/Reitit

Kunto- ja sotilassarja 30 km 25 €

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/153619

Lähtö

Lähtöpaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Ilmoittautuminen vähintään tuntia ennen oman sarjan alkamista, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Saapumalla hieman aikaisemmin voit välttää ruuhkaa ilmoittautumisessa.

Lähtö tapahtuu Army hostellin pihasta ”LÄHTÖ”-vaatteen alta porrastetusti.

AIKATAULUN ILMOITAMME TÄSSÄ ILMOITAMME TÄSSÄ NIIDEN VARMISTUTTUA

Maali

Maalipaikka: Army Hostel, Jääkärintie 5, 50150 Mikkeli.

Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa! Maalissa saat kunniakirjan. Marssijoille on maalissa tarjolla keittoruokaa.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Army Hostellin piha-alueella. Muista ilmoittautua toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.

Pysäköinti

Rakennus 16 edessä on maksuton pysäköintialue. Opastus Karkialammentieltä.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Säilytykseen jätettävät tavarat on pakattava reppuun tms. ja merkittävä nimellä ja puhelinnumerolla. Samalla alueella ovat myös pukuhuoneet, ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen ruokailu.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n lukituissa tiloissa kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille. Löytötavaroiden tiedusteluihin vastaa marssin johtaja.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Majoitusalueella on läpi yön ensiapupäivystys. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

Huolto

Huoltopisteet ovat noin 5–6 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä, banaania, suolakurkkuja, proteiinipatukoita ja suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on WC. Lisäksi reitin varrella on karttaan merkityistä paikoista Bajamajat.

Vaatetus

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita. Kerrospukeutuminen on suotavaa.

HUOM!  30 km marssi hyväksytään reserviläiselle fyysisen kunnon suorituksena. Tällöin varustuksena on sotilasvaatetus ja reppu. Marssin järjestäjä varaa tarvittaessa sotilasvaatetuksen osallistujalle. Reppuna suosittelemme tummaa päiväreppua, jossa reserviläisillä on mukana evästä, vaihtovaatekerta sekä juotavaa. Painorajaa repulle ei ole. Marssilla käytetään omia jalkineita.
Mikäli et suorita reserviläisen kuntosuoritusta, niin käytät omia siviili varusteitasi.

Ruoka ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Marssin jälkeiseen muonitukseen liittyen ilmoitathan MPK:n koulutuskalenterissa ilmoittautumisen yhteydessä sinulla todetuista ruoka-aineallergioista.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Marssin turvallisuusohje nähtävillä marssitoimistossa sekä käsiohjelmassa.

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Ano Halonen
ano_halonen@hotmail.com
044 3204011