MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Lähitaistelun peruskurssi

Ajankohta 2.11.2019 - 3.11.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Sijaintikunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautuminen

Tavoite

Lähitaistelun peruskurssin tavoite on tietää itsepuolustuksen ja lähitaistelun perusteet käytännössä. Tavoite on osata torjua yksittäisiä päähän kohdistuvia iskuja ja tietää kuinka vapaudutaan yleisimmistä vaarallisista otteista ja tarttumisista. Lisäksi tavoite on tuntea, kuinka tarvittaessa kyetään vahingoittamaan vastustajaa/vihollista ilman asetta tai astaloa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu reserviläisille, jotka haluavat oppia puolustamaan itseään, suunnittelevat hakeutumista maakuntajoukkoihin tai haluavat muuten vahvistaa osaamistaan lähitaistelussa. Lähitaistelun peruskurssin kautta on helpompi hakeutua vaativammille lähitaistelukursseille. Kurssilla opittavat asiat tukevat sovellettua reserviläisammuntaa ja muita sotilaan perustaitoja.

Suositeltavat esitiedot

Soveltuu kaikille keskiverrossa kunnossa oleville reserviläisille

Sisältö

Kurssi sisältää lyhyitä teoriatietoiskuja ja fyysisiä itsepuolustus- ja kamppailuharjoituksia. Kurssi pohjautuu defendon peruskurssiin. Kurssilla opitaan kamppailuasento ja siinä liikkumista sekä harjoitellaan tasapainoa ja voimantuottoa. Opitaan torjumaan luontaisiin reaktioihin perustuvilla torjunnoilla yksittäisiä iskuja. Opitaan vaikuttamaan viholliseen tai päällekävijään yksinkertaisilla iskuilla ja potkuilla. Tämän lisäksi harjoitellaan puolustautumaan vaarallisia otteita vastaan sekä kaatumaan ja nousemaan turvallisesti.

Hinta

52,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien kurssikeskus
Rantatie 66 Tuusula

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja:

Kurssin hallinto: Koulutuspäällikkö Aki Mäkirinta, aki.makirinta@mpk.fi,