MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Hybridivaikuttaminen, jatkokurssi

Ajankohta 13.5.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 1
Sijaintikunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautuminen

Tavoite

Seminaarin tavoite on, että osallistuja tuntee hybridivaikuttamisen käsitteen ja menetelmät, tuntee keskeisten viranomaisten toimintaa sekä erilaisten häiriötilanteiden analysointia ja tarvittavien toimenpiteiden suunnittelua. Kurssi antaa tietoa jota osallistujat voivat hyödyntää työssään, mahdollisessa poikkeusolojen tehtävässään tai tavallisen kansalaisen asemassa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kohderyhmänä ovat 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset jotka toimivat huoltovarmuuskriittisissä organisaatioissa tai yrityksissä, sekä valtion, kaupunkien ja kuntien valmiustehtävissä tai tietohallinnassa. Kohderyhmään kuuluvat myös paikallispuolustukseen liittyvät tahot, kuten PaikP ja MaaKK-sijoitetut henkilöt ja näitä kouluttavat MPK:laiset.
Kurssin ohjelmaa päivitetään tarvittaessa.
Kurssiin sisältyy lounas sekä aamun ja iltapäivän kahvi/tee.
Seminaariin otetaan rajoitettu määrä kurssilaisia. MPK pidättää itselleen oikeuden valita osallistujat. Henkilöllisyystodistus mukaan.

Sisältö

Kurssi antaa syventävää tietoa hybridivaikuttamisesta, siihen käytetyistä menetelmistä ja viimeaikaisista käytännön esimerkeistä. Kurssi toteutetaan luentojen ja työpajatyöskentelyn yhdistelmänä. Näkökulmana on, miten voidaan varmistaa elinkeinoelämän ja yhteiskunnan keskeiset toiminnot poikkeustilassa ja miten häiriöistä toivutaan, sekä huoltovarmuuden näkökulmasta.

Hinta

50,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien Kurssikeskus
Rantatie 66 Tuusula

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja: Kim Malmberg, kim.malmber@mpk.fi

Kurssinhallinto: Aki Mäkirinta, aki.makirinta@mpk.fi