MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Hiukka 2019 harjoitus, Tiedotuskurssi

Ajankohta 24.5.2019 - 26.5.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Sijaintikunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautuminen 22.4.2019 mennessä

Tavoite

Kurssilaiset tuntevat harjoituksen jälkeen Puolustusvoimien tiedottamisen periaatteet.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille vapaaehtoistoiminnan tiedottamisesta kiinnostuneille reserviläisille. Kurssi on kohdennettu ensisijaisesti Puolustusvoimien kutsumille. Kurssille on mahdollisuus ilmoittautua myös MPK:n koulutuskalenterin kautta. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto lähettää hyväksytyille kutsun. Kurssi on osallistujille maksuton ja siitä myönnetään 3 kertausharjoitusvuorokautta.

Suositeltavat esitiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Oulun koulutuspaikka järjestää Puolustusvoimien tilaaman HIUKKA 19 –harjoituksen 24.-26.5.2019. Harjoitus sisältää 10 eri aselajikurssia. HIUKKA-19 toteutetaan taisteluharjoituksena, jossa kurssit harjoittelevat omia toimiaan joukon osana paikallispataljoonan tilannekehyksessä. Harjoituksen sovellettu vaihe toteutetaan siten, että kaikki saavat tilanteenmukaista toimintaa. Sovelletun vaiheen tilannekehyksenä on toiminta vihollisen erikoisjoukkoja ja asiamiehiä vastaan.
Harjoitus alkaa perjantaina 24.5.2019. Ilmoittautuminen ja varustaminen klo 1500 – 1700. Harjoitus päättyy sunnuntaina 26.5.2019 klo 1530 mennessä.

Sisältö

Kurssilla annetaan perustiedot harjoitustiedottamisesta. Kurssilaisia perehdytetään eri julkaisukanavia koskeviin kirjoitustyyleihin. Lisäksi opetetaan Maavoimien tiedotusperusteita ja tutustutaan Puolustusvoimien harjoitustiedottamisen erityispiirteisiin. Myös kuvaamisen perusteet ja yleisimmät oikeinkirjoitusvirheet käydään läpi.
Kurssilla laaditaan paperinen harjoitusjulkaisu, joka jaetaan kaikille kurssilaisille.
Koska harjoituksessa käytetään myös niin sanottuja arjen välineitä, kurssilaisia kehotetaan ottamaan mukaan omat kannettavat tietokoneet ja kamerat tarvittavine latureineen ja välijohtoineen. Kamerapuhelimen käyttö on myös yksi harjoiteltava asia, ja siksi myös puhelimen laturi ja kuvien siirtämiseen tarvittavat johdot on oltava mukana.
Tietokoneita käytetään vain sisätiloissa. Kameroita ja kamerapuhelimia käytetään tarvittaessa myös maasto-oloissa. MPK ei korvaa omalle kalustolle mahdollisesti aiheutuneita vaurioita.

Koulutuspaikka

Oulu, Hiukkavaara, Ampumaradan paviljonki
Hiukanreitti 225
90650 Oulu

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja Sampo Puoskari, 0400 961 174, spuoskari@gmail.com
Oulun koulutuspaikan yhteyshenkilö koulutuspäällikkö Juha Vihavainen, 0400 604 096, juha.vihavainen@mpk.fi