MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Hiukka 2019 harjoitus, Tiedustelukurssi

Ajankohta 24.5.2019 - 26.5.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Sijaintikunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautuminen 22.4.2019 mennessä

Tavoite

Kurssi on sotilaallisia valmiuksia palveleva, kesä- ja osittain rakennetulle alueelle keskittyvä tiedustelukurssi.
Kurssi on suunnattu tiedustelusta kiinnostuneille reserviläisille. Tärkeimpänä tavoitteena on kerrata ja harjoittaa yksittäisen tiedustelijan ja tiedusteluryhmän toimintaa paikallispataljoonan viitekehyksessä.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on kohdennettu ensisijaisesti Puolustusvoimien kutsumille. Kurssille on mahdollisuus ilmoittautua myös MPK:n koulutuskalenterin kautta. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto lähettää hyväksytyille kutsun. Kurssi on osallistujille maksuton ja siitä myönnetään 3 kertausharjoitusvuorokautta.

Suositeltavat esitiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Oulun koulutuspaikka järjestää Puolustusvoimien tilaaman HIUKKA 19 –harjoituksen 24.-26.5.2019. Harjoitus sisältää 10 eri aselajikurssia. HIUKKA-19 toteutetaan taisteluharjoituksena, jossa kurssit harjoittelevat omia toimiaan joukon osana paikallispataljoonan tilannekehyksessä. Harjoituksen sovellettu vaihe toteutetaan siten, että kaikki saavat tilanteenmukaista toimintaa. Sovelletun vaiheen tilannekehyksenä on toiminta vihollisen erikoisjoukkoja ja asiamiehiä vastaan.
Harjoitus alkaa perjantaina 24.5.2019. Ilmoittautuminen ja varustaminen klo 1500 – 1700. Harjoitus päättyy sunnuntaina 26.5.2019 klo 1530 mennessä.

Sisältö

Kurssilla opetetaan ja kerrataan tiedustelijan toiminta kaupunkiympäristössä, oma toiminta vihollista vastaan ja vihollisen vastasissitoiminta tiedustelijaa vastaan. Lisäksi koulutetaan tähystyspaikan perustaminen, kohteen tiedustelu sekä tiedustelijan toiminta partio-, ryhmä- ja joukkuekokoonpanossa.
Kurssiin sisältyy myös toimivan tukikohdan sijoittelu, naamiointi, harhautukset, ääni ja valokurin ylläpito yms. Koulutus järjestetään käytännön tekemisen kautta sekä osittain rastikoulutuksena.
Sovellettu vaihe on osa harjoitusta.

Koulutuspaikka

Oulu, Hiukkavaara, Ampumaradan paviljonki
Hiukanreitti 225
90650 Oulu

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja Hannu Karvosenoja, hannu.karvosenoja@gmail.com, 0445447799
Oulun koulutuspaikan yhteyshenkilö koulutuspäällikkö Juha Vihavainen, 0400 604 096, juha.vihavainen@mpk.fi