MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Hiukka 2019 harjoitus, Esikuntakurssi

Ajankohta 24.5.2019 - 26.5.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Sijaintikunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautuminen 22.4.2019 mennessä

Tavoite

Esikuntakurssi on sotilaallisia valmiuksia palveleva kurssi, jonka tavoitteena on kehittää kurssilaisten henkilökohtaista osaamista ja opettaa perustamiskeskuksen esikunnan toiminta. Kurssi antaa erinomaiset mahdollisuudet asiasta kiinnostuneille reserviläisille tutustua ja perehtyä liikekannallepanoon ja perustamiseen liittyviin asioihin osana paikallispataljoonan toimintaa ja tilannekehystä. Aiemmin vastaavalle kurssille osallistuneille kurssi tarjoaa syventävää ymmärtämistä ja osaamista perustamisesta erityisesti perustamiskeskuksen esikunnan osalta.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on kohdennettu ensisijaisesti Puolustusvoimien kutsumille. Kurssille on mahdollisuus ilmoittautua myös MPK:n koulutuskalenterin kautta. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto lähettää hyväksytyille kutsun. Kurssi on osallistujille maksuton ja siitä myönnetään 3 kertausharjoitusvuorokautta.

Suositeltavat esitiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Oulun koulutuspaikka järjestää Puolustusvoimien tilaaman HIUKKA 19 –harjoituksen 24.-26.5.2019. Harjoitus sisältää 10 eri aselajikurssia. HIUKKA-19 toteutetaan taisteluharjoituksena, jossa kurssit harjoittelevat omia toimiaan joukon osana paikallispataljoonan tilannekehyksessä. Harjoituksen sovellettu vaihe toteutetaan siten, että kaikki saavat tilanteenmukaista toimintaa. Sovelletun vaiheen tilannekehyksenä on toiminta vihollisen erikoisjoukkoja ja asiamiehiä vastaan.
Harjoitus alkaa perjantaina 24.5.2019. Ilmoittautuminen ja varustaminen klo 1500 – 1700. Harjoitus päättyy sunnuntaina 26.5.2019 klo 1530 mennessä.
Esikuntakurssilaiset toimivat pääosin sisätiloissa ja yöpyvät sisällä. Ulkona oloon ja koleaan säähän on silti syytä varautua.

Sisältö

Kurssilla koulutetaan perustamiskeskuksen esikunnan yleisjärjestelyt, esikuntatyöskentelyn perusteet ja perustamistilanteen seuraaminen aina sotavalmiustarkastukseen saakka. Kurssilla käydään läpi myös perustamiskeskuksen kokoonpano ja tehtävät, yleisjärjestelyt sekä vartiointi.

Koulutuspaikka

Oulu, Hiukkavaara, Ampumaradan paviljonki
Hiukanreitti 225
90650 Oulu

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja Iikka Ellilä, 0400 581 160, iikka@ellia.fi
Oulun koulutuspaikan yhteyshenkilö koulutuspäällikkö Juha Vihavainen, 0400 604 096, juha.vihavainen@mpk.fi