MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2

Ajankohta 21.9.2019 - 22.9.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 2
Sijaintikunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautuminen

Tavoite

Kurssin tavoitteena on kouluttaa taistelijalle taisteluensiavun perusteet ja antaa valmiuden toimia taistelupelastajan tehtävässä. Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.
Taisteluensiapu pohjautuu Tactical Combat Casualty Care (TCCC) -toimintamalliin.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu kaikille reserviläisille, jotka suoriutuvat kohtalaisesta fyysisestä rasituksesta. Kurssilaisen on oltava fyysiseltä suorituskyvyltään sellainen, että hän suoriutuu haavoittuneen käsittelystä ja hätäsiirrosta.

Suositeltavat esitiedot

Kurssille osallistujilta edellytetään Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 -kurssin suoritus. Mikäli olet suorittanut Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 sisältöjen mukaisen kurssin muualla kuin Tuusulassa, ole etukäteen yhteydessä kurssin johtajaan tai koulutuspäällikköön. Koulutus tapahtuu jalkaväen toimintaympäristössä. Koulutus sopii erinomaisesti paikallispataljoonien kyseisiin tehtäviin haluaville tai sijoitetuille reserviläisille.

Sisältö

Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2 -kurssi painottuu soveltaviin käytännönharjoituksiin.
Taisteluensiapu on taistelutilanteessa annettavaa hätäensiapua. Kohderyhmänä ovat erityisesti ne haavoittuneet taistelijat, joilla on henkeä uhkaava verenvuoto tai hengitysongelma. Taistelupelastaja on
taisteluensiapuun koulutettu ja varustettu ryhmän jäsen. Taistelupelastaja sijoittuu lääkinnän ketjussa taistelijaparin ja joukkueen lääkintämiehen välille.
Kurssilla koulutetaan haavoittuneen kivunhoito ja evakuointivalmistelut. Kurssilla sovelletaan Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 -kurssilla opittua: käytetään kiristyssidettä hengenvaarallisen raajaverenvuodon tyrehdyttämiseen, pidetään haavoittuneen ilmatiet avoimena, käytetään ilmatiivistä sidosta läpäiseviin rintakehävammoihin, puretaan paineilmarinta, käytetään ensisidettä ja hemostaattia verenvuodon tyrehdyttämiseen, käytetään pelastuspeitettä haavoittuneen lämpimänä pidossa ja hoitamaan kipua.
Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.

Hinta

52,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien Kurssikeskus
Rantatie 66 Tuusula