MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Lähitaistelun perusteet, kylmät aseet (perus)

Ajankohta 28.9.2019 - 29.9.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 2
Sijaintikunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautuminen

Tavoite

''Kylmät Aseet''-kurssisarja on kohdistettu ensisijaisesti paikallisjoukkojen, kuten MaakK, reserviläisille sekä muille sijoitetuille reserviläisille ja viranomaisille. Kursseille voidaan myös hyväksyä harkinnan mukaan muita reserviläisiä sekä muita nuhteettoman taustan omaavia Suomen kansalaisia.

Kurssien tavoitteena on antaa näkemystä ja lisätä ymmärrystä ns. kylmien aseiden vaarallisuudesta ja tehokkuudesta niin puolustuksellisesta kuin hyökkäyksellisestäkin näkökulmasta.

Kurssien tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää yksittäisen taistelijan henkilökoh-taista lähitaistelukykyä ns. kylmin asein sodanajan tilannetta varten. Kursseilla opetettavat asiat koostuvat kokemusperäisistä osioista, jotka ollaan yleisesti todettu tilanteessa toimiviksi ja helposti omaksuttaviksi.

Kursseilla opetettavat asiat eivät ole tarkoitettuja käytettäväksi rauhan aikana, ellei kysymyksessä ole tehtäväänsä suorittamassa oleva viranomainen suojellakseen itseään, työtovereitaan, mahdollisesti vaarassa olevia- tai mahdollisesti vaaraan joutuvia sivullisia tai muuta erikseen käskettyä kohdetta.

Sisältöön kuuluu myös opetusta kehon anatomiasta ja vammamekanismeista.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille hyvässä kunnossa oleville reserviläisille

Suositeltavat esitiedot

Kaikille hyvässä kunnossa oleville reserviläisille

Sisältö

Kurssilla opetetaan lähinnä terä-ja lyömäaseiden käytön perusteita niin hyökkäys- kuin puolustusnäkökulmasta yhtä ja useampaa vastustajaa vastaan. Opetus perustuu Kaakkois-Aasialaisten sotataitojen militarisoituun muotoon. Osallistujia pyydetään ottamaan mahdollisuuksien mukaan esim. ampujan suojalasit sekä hammassuoja mukaan harjoitukseen. Sääolojen salliessa harjoitukset toteutetaan ulkona, Taistelukoulun sali varattu myös. Varusteina käytetään kevyttä taistelijan varustusta: maastopuku, varsikengät (sisätiloissa saliin sopivat urheilujalkineet), taisteluliivi/plate carrier ja mahdollisesti kypärä.
Kurssin fyysinen vaativuustaso on keskitasoa, jossa ajoittain käytetään koko kehon nopeaa fyysistä liikettä toiminnan toteuttamiseksi. Osallistujien tulee kyetä 7-8 tunnin päivittäiseen tarkkaavaisuutta vaativaan harjoitteluun. Harjoitusvälineet paikan päällä MPK ry:n järjestämänä.

Hinta

52,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien Kurssikeskus
Rantatie 66 Tuusula

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja: Jukka Jaatinen

Hallinnointi: Aki Mäkirinta, aki.makirinta@mpk.fi