MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Nijmegen marssi 2019

Ajankohta 13.7.2019 - 20.7.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 4
Sijaintikunta
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautuminen 26.10.2018 8:00 - 15.2.2019 23:00

Tavoite

Nijmegenin marssin tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja sekä heidän pitkäkestoista fyysistä suorituskykyään. Marssi on nelipäiväinen ja se on fyysisesti vaativa. Marssille osallistuminen edellyttää aktiivista ennalta harjoittelua sekä hyvää terveyttä ja toimintakykyä.

Osallistujat voivat ilmoittaa halukkuutta osallistua joukkueena. Joukkue koostuu vähintään 11 henkilöstä. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä mihin joukkueeseen kuulut. Joukkue nimittää keskuudestaan joukkuejohtajan.

Ensimmäistä kertaa osallistuva henkilöä suositellaan osallistumaan osana joukkuetta. Delegaatio nimittää tarvittaessa joukkueen niille osallistujille, jotka haluavat osallistua joukkueessa, mutta jolla ei ole omaa joukkuetta.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu hyvän peruskunnon omaavalle henkilölle.

Suositeltavat esitiedot

Osallistujat ilmoittautuvat marssille MPK:n kurssikalenterin kautta. Ilmoittautuminen marssille päättyy 3.2. klo 18.00. Osallistumismaksu laskutetaan sen jälkeen, ja maksun eräpäivä on 28.2. Osallistumismaksu kattaa tapaturmavakuutuksen, marssille osallistumisen, majoituksen ja ruokailun ja marssin aikaisen huollon. Huomaa, että tapaturmavakuutus ei ole kattava matka- ja sairaskuluvakuutus. Osallistumismaksun omakustannushinta on 365 euroa. Mikäli osallistumisen peruu eräpäivän jälkeen, osallistumismaksua ei palauteta.

Nijmegenin marssille osallistuvia kannustetaan osallistumaan harjoitusmielessä vuosittain järjestettäviin Kesäyönmarsseihin sekä muihin marssitapahtumiin. Tämän lisäksi voidaan perustaa marssiharjoitteluun liittyviä alueellisia kursseja.

Sisältö

Marssille osallistuminen toteutetaan MPK:n kurssina, jolloin osallistujilla on voimassa oleva marssin aikainen tapaturmavakuutus. Vakuutus ei kata matkoja Hollantiin ja takaisin, eikä marssin aikaisia sairauskohtauksia. Niitä varten osallistujilla tulee olla omat henkilökohtaiset matka- ja sairauskuluvakuutukset. Vakuutusturva alkaa henkilön ilmoittautuessa paikan päällä marssitapahtumaan ja päättyy hänen poistuessaan tapahtumapaikalta Camp Heumensoordilta. Tukikohta-alueella tulee ilmoittautua viimeistään sunnuntaina 14.7. ja sieltä tulee poistua lauantaina20.7. klo 12.00 mennessä. Varsinainen marssi alkaa tiistaina 16.7. ja päättyy perjantaina 19.7..

Osallistuja vastaa itse matkajärjestelyistä ja -kuluista Nijmegeniin, Camp Heumensoordiin. Paikalliskuljetuksissa Hollannissa tukeudutaan järjestäjien tai kaupallisiin kuljetuksiin. Myös näistä kustannuksista vastaa osallistuja itse.

Marssiin osallistuvat varustetaan maastopuvulla, todennäköisesti M04-aavikkovärisenä, sekä kantolaitteella. Varusteet noudetaan myöhemmin erikseen ilmoitettavalla tavalla. Jokainen marssija hankkii itse omat marssikengät. Jos hankkii uudet marssikengät marssia varten, niitä kannattaa kävellä sisään ennen marssia!

Delegaatio tukeutuu pääsääntöisesti marssin järjestäjän huoltopalveluihin. Lääkintähuollossa tukeudutaan Pohjoismaiden yhteiseen omaan lääkintähuoltoon, josta vastaavat vapaaehtoiset lääkärit. Suomen delegaatio tukeutuu järjestäjien osoittamiin majoitustiloihin ja muonituspalveluihin, mikä sisältyy osallistumismaksuun.

Delegaatio edustaa marssitapahtuman aikana Suomea, puolustusvoimia ja reserviläisiä. Tämän vuoksi jokainen tulee noudattaa toiminnassaan yleisesti hyväksyttyjä sotilaan oikeuksia ja velvollisuuksia sekä hyviä käytöstapoja.

Hinta

365,00 EUR
365.00 EUR + alv 0%. Maksu kattaa marssin osallistumismaksun sekä majoituksen ja huollon Camp Heumensoordissa.

Koulutuspaikka

Nijmegen / Camp Heumensoord
Radioniementie 1
00560 Helsinki

Kysy lisätietoja

Harjoituksenjohtaja: Caspar von Walzel, caspar.vonwalzel@mpk.fi, +358503534714
Hallinnolliset asiat ja laskutus: Eeva Keränen, eeva.keranen@mpk.fi, +358405033167