MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen

Ketun Kierros 2019 - Maastotaidot

Ajankohta 23.11.2019 - 24.11.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet 2
Sijaintikunta
Paikkakunta Mikkeli, Karkialampi
Ilmoittautuminen 1.1.2019 - 31.10.2019

Tavoite

Kyettävä liikkumaan ja majoittumaan maastossa valoisalla ja pimeässä. Kurssilainen hallitsee perusteet maastossa liikkumisesta valoisalla ja pimeällä, maastossa majoittumisesta telttamajoituksessa, keskeisistä maasto- ja erätaidoista sekä henkilökohtaisen ja ryhmän toimintakyvyn ylläpitämisestä syksyisissä maasto-olosuhteissa. Kurssilainen osaa toimia ryhmän ja sen partion jäsenenä maasto-olosuhteissa ja vaihtelevissa tilanteissa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille maastotaitojen oppimisesta tai kertaamisesta sekä toimintakyvyn ylläpitämisestä maasto-olosuhteissa eri tilanteissa kiinnostuneille ja vähintään tyydyttävän fyysisen kunnon omaaville. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Alaikäaja on 18 vuotta. Kurssi on luonteeltaan maastotaitojen peruskurssi. Kurssille ilmoittautumisen yhteydessä voi ilmoittaa, haluaako mieluummin maasto- ja erätaidoista vähemmän kokemusta omaavien ryhmään (perustiedot- ja taidot) vaiko niissä jo kokeneempien ryhmään (lisätiedot ja -taidot). Pääosa ohjelmasta on molemmille ryhmille sama. Kurssi soveltuu hyvin maastossa liikkumisesta ja maastotaidoista kiinnostuneelle reserviläiselle, mutta asepalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen ei ole edellytyksenä kurssille osallistumiselle.

Suositeltavat esitiedot

Kurssilaiset varustetaan maastovaatetuksella ja -jalkineilla, makuupusseilla ja -alustoilla sekä repuilla. Yöpyminen tapahtuu lämmitettävissä teltoissa (puolijoukkueteltat). Kurssin ennakko-ohje lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia ja siinä on ohjeet muun muassa mahdollisista mukana tuotavista omista varusteista. Heille, jotka ovat suorittaneet asepalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, Puolustusvoimat myöntää kurssin suorittamisesta kaksi (2) rinnasteista kertausharjoitusvuorokautta.

Sisältö

Kurssi toteutetaan sotilaallisia valmiuksia palvelevana koulutuksena (SOTVA peruskurssi).
Kurssilaiset varustetaan maastovaatetuksella ja -jalkineilla, makuupusseilla ja -alustoilla sekä repuilla. Yöpyminen tapahtuu lämmitettävissä teltoissa (puolijoukkueteltat). Kurssin ohjelmaan kuuluvat siirtymiset koulutuspaikalta maastoharjoitusalueelle ja takaisin suoritetaan järjestäjän autoilla. Kurssin ennakko-ohje lähetetään ilmoittautuneille viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia ja siinä on ohjeet muun muassa mahdollisista mukana tuotavista omista varusteista. Heille, jotka ovat suorittaneet asepalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, Puolustusvoimat myöntää kurssin suorittamisesta kaksi (2) rinnasteista kertausharjoitusvuorokautta.

Ohjelma

Lauantai 23.11.

Klo 08.30-09.00 Saapuminen ja ilmoittautuminen
Klo 09.00-11.00
- varusteluovutukset, vaatteiden/varusteiden vaihto
- kahvi, kurssin avaus ja turvallisuusohjeet
- suunnistustiedot ja -taidot
- henkilökohtaisen toimintakyvyn maasto-olosuhteissa säilyttäminen
- toiminta ryhmässä ja sen partiossa
Klo 11.00-11.30 lounas
11.30-22.00
- ammuntakoulutus
- maastotaitokoulutus
- suunnistusmarssi maastossa
- päivällinen
- maastotaitokoulutus (jatkuu)
- pimeätoiminta ja -suunnistus
- maastotaitokoulutus (jatkuu)
- iltapala
- majoittuminen telttamajoituksessa

Sunnuntai 24.11.

Klo 07.00 - 14.00
- aamiainen
- opetettujen asioiden soveltaminen
- suunnistusmarssi maastossa
- lounas
- huolto, varusteluovutukset, kurssin päätöstilaisuus
Klo 14.00 kurssi päättyy.

Hinta

40,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyy suojavaatetus, muonitus, vakuutus, materiaalit

Koulutuspaikka

Rak 12, Army Hostel
Jääkäritie 5
50150 Mikkeli, Karkialampi

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja Harri Skopa, puh. 0401202202 / harri.skopa@skopa.fi
Koulutuspäällikkö Eero Kontinen puh. 0500 154877 / eero.kontinen@mpk.fi