MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville. Tampereen Kesäyön marssi järjestetään lauantaina 25.7.2020 Pyynikki – Pispala – Hyhky alueen kävelyreiteillä, reitillä muun muassa legendaariset Pispalan portaat.

Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voit osallistua yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista marssiosaston. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria.

Ilmoittaudu marsseille tästä

Tampereen Kesäyön marsseille voit ilmoittautua näiden linkkien kautta:

Ilmoittautumiset 20.7.2020 mennessä (pl sarja Reserviläiset 25 km ilmoittautuminen 28.6. mennessä). Lähetämme ennakkoon ilmoittautuneille sähköisesti yksityiskohtaiset ohjeet marssista viikolla 30. Jälki-ilmoittautuminen on kuitenkin myös mahdollista marssipäivänä paikan päällä.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta, vakuutus, maalissa keittoruokaa ja peseytymismahdollisuus sekä kankainen marssimerkki ja osanottotodistus.

Reitit

Marssireitit ovat nähtävissä marssitoimistossa. Maastoon ne on merkitty opasviitoin, joissa Kesäyön marssin logo sekä suuntanuoli. Reitillä on myös opashenkilöstöä.

Lähtö

Lähtöpaikka: Pyynikin urheilukenttä, Tampere.

Lähtöajat:
klo 15 pitkä 42 km:n marssi (marathon)
klo 17 11 km:n ja 25 km:n marssit

Lähdöt tapahtuvat Pyynikin urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä. Kaikkien marssijoiden alkuverryttely alkaa 15 min ennen lähtöaikaa.
Lähtöä tahdittaa MPK Hämeen soittokunta.

Maali ja marssitoimisto

Marssitoimisto ja maali sijaitsevat Pyynikin palloiluhallissa, Ammattikoulunkatu 20 33230 TAMPERE.

Ilmoittaudu toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi. Varaa aikaa marssitoimistolta lähtöalueelle siirtymiseen vähintään 15 minuuttia. Toimisto on avoinna lauantaina 25.7. kello 13 alkaen. Marssitoimisto suljetaan viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssikeskuksessa Pyynkin palloiluhallilla. Samassa rakennuksessa on myös pukuhuoneet ja peseytymismahdollisuus. Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi varusteita tai jalkineita.
25 km:n reserviläisten kenttämarssille ilmoittautuneille lähetetään sähköisesti suositeltavat varustevaatimukset ennen marssia.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupisteet. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on mukanaan rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä yhteys ensiapuun.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.
Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä marssikeskukseen.

Huolto ja wc:t

Huoltopisteet ovat noin 5 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä ja suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on Bajamajat.

Vaatetus

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita.
Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Katso erikseen 25 km:n reserviläismarssin varustusvaatimukset.

Ruoka ja neste

Huoltopisteet sijaitsevat noin 5 km:n välein ja niillä on tarjolla mehua, urheilujuomaa, vettä ja suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa.

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.
Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on bajamajat käytössä.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Heikki Kivikko
heikki.kivikko@mpk.fi

Marssisihteeri
Matti Eskola
040 5731462
matti.eskola@mpk.fi


 • Reserviläisten liikuntavuoro 2020

  5.1.2020 - 31.12.2020
  Tuusula
  • Paikka: Puolustusvoimien kurssikeskus
  • Ajankohta: 5.1.2020 - 31.12.2020
  • Ilmoittautuminen: 31.12.2020 19:00 mennessä
  • Ilmoittaudu Tutustu tarkemmin
 • Reserviläisen kuntotesti (UKK / Cooper) / Kokkola

  2.6.2020
  Kokkola
 • KESÄYÖN MARSSI; Toimitsijat

  5.6.2020 - 6.6.2020
  Ylämylly
 • KESÄYÖN MARSSI; 40 km:n marssi

  5.6.2020 - 6.6.2020
  Ylämylly
 • KESÄYÖN MARSSI; 12 ja 25 km:n marssi

  6.6.2020
  Ylämylly
 • KESÄYÖN MARSSI; Sotilassarja, kenttäkelpoisuusmarssi 25 km

  6.6.2020
  Ylämylly
 • Raatteen marssi

  6.6.2020
  Kajaani
 • KESÄYÖN MARSSI; Sotilassarja, pikamarssi 12 km

  6.6.2020
  Ylämylly
 • KESÄYÖN MARSSI; Jalkapatikka 6 km

  6.6.2020
  Ylämylly
 • Kesäyön marssi 42 km

  6.6.2020 - 7.6.2020
  Rovaniemi

Katso lisää koulutuksia tästä

Ajankohtaista

Aikaisemmat uutiset