MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

08.08.2017

Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta valmistautuu näyttävään esiintymiseen

Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta esiintyy viikonloppuna ensimmäistä kertaa isolle yleisölle uuden nimen alla. Helsingin Kansalaistorilla 18.8.—19.8.2017 järjestettävässä Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtumassa on luvassa monenlaista musiikkia. Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta esiintyy sekä omassa korsentissa lauantaina klo 13 että on mukana suuressa toivekonsertissa klo 16.

Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta koostuu Karelia-puhallinorkesterin soittajista, ja on aiemmin esiintynyt paljon myös Päämajan soittokunta -nimellä. Soittokunnan kapellimestari Heino Koistinen pitää maanpuolustussoittokunnan roolia tärkeänä lisänä muutenkin aktiivisen orkesterin toimintaan. Monilla soittajilla on kokemusta ammattimuusikon töistä, ja soittokunnan taso onkin korkea.
– Emme kuitenkaan ole ammattimaisten sotilassoittokuntien korvike, vaan tämä on nimenomaan vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja kouluttautumista.

Kehittyvä toiminta innostaa

Soittokunnan uusi nimi ja Eija Nivukosken suunnittelemat uudet soittokunta-asut on otettu ilolla vastaan. Heino Koistinen kertoo maanpuolustussoittokunnan aseman ja asujen olevan tärkeitä ja innostavia asioita.
– Erotumme nyt selvästi omaksi jutuksemme, vapaaehtoisista koostuvaksi MPK:n maanpuolustussoittokunnaksi, Koistinen toteaa.
Samoilla linjoilla on myös klarinettia soittava Heidi Aalto, joka tuli soittokunnan toimintaan mukaan vuonna 2009.
– Maanpuolustussoittokunnassa soittaminen tuntuu tärkeältä ja arvokkaalta, ja uudet asut ovat paljon entisiä kauniimmat.

Soittotoiminta laajenee 2018

MPK perustaa lisää vapaaehtoisia maanpuolustussoittokuntia vuonna 2018. MPK:n soittokuntatoiminnasta vastaava Elias Seppälä valmistelee parhaillaan eri paikkakuntien soittokuntien MPK:n vapaaehtoiseksi maanpuolustussoittokunnaksi ryhtymistä. Pitkäntähtäimen tavoitteena on, että MPK:n jokaisella maanpuolustus- ja puolustushaarapiirillä on oma vapaaehtoinen soittokuntansa.