MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

28.11.2017Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK perustaa uuden koulutuspaikan Säkylään 1.1.2018 alkaen. Uusi koulutuspaikka on osa MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiiriä.

Uuden koulutuspaikan myötä Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin käyttöön saadaan uusia toimitiloja Säkylän varuskunnasta. MPK Säkylän koulutuspaikka tulee käyttämään koulutusalueinaan sekä Huovinrinteen että Raasin harjoitusalueita.

 

Lisää vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa Lounais-Suomeen

Koulutuspaikan perustaminen on osa MPK:n strategiaa laajentaa toimintaansa uusille paikkakunnille ja se perustuu vuoden 2017 alussa tehtyyn organisaatiomuutokseen. Tavoitteena on strateginen ketteryys, joustava toiminta, resurssien kohdentaminen ja jakaminen tasaisesti maanpuolustuspiirin koulutuksessa.

– Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin nykyiset koulutuspaikat ovat Turku ja Niinisalo, joissa kummassakin toimii kolme koulutuspäällikköä. Toiminta on aktiivista koko Lounais-Suomessa. Nyt meillä on mahdollisuus tarjota lisää koulutusmahdollisuuksia vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta kiinnostuneille, iloitsee MPK Lounais-Suomen piiripäällikkö Markku Laine

Säkylän koulutuspaikan kurssitoiminta painottuu sotilaalliseen koulutukseen ja erityisesti ammuntoihin, koska sekä Huovinrinteellä että Raasissa on erinomaisen hyvät ampumaradat.

– Myös Turun ja Niinisalon koulutuspaikat jatkavat edelleen Huovinrinteen harjoitusalueen käyttöä entiseen malliin, Laine kertoo.

MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri järjestää vuosittain noin 200 kurssia, joihin osallistuu noin 8 000 henkilöä 12 000 koulutusvuorokauden ajan.

Teijo Heinonen MPK Säkylän koulutuspäälliköksi

Vuoden alussa aloittava Säkylän koulutuspaikka aloittaa toimintansa yhden koulutuspäällikön voimin. Teijo Heinonen, kapteeni evp. saa vastuulleen koulutuspaikan toiminnan organisoinnin.

Heinosella on pitkä kokemus asevelvollisten, niin varusmiesten kuin reserviläisten, kouluttajana ja ohjaajana. Hän on toiminut Porin prikaatissa kouluttajana, perusyksikön vääpelinä, osastoupseerina Kriisinhallintakeskuksessa ja prikaatin esikunnassa. Viimeisin tehtävä palkatun henkilöstön osaamisen kehittäjänä, työssä oppisen vastaavana sekä esimies-  ja vuorovaikutus valmentajana.

Lisätietoja:

Markku Laine
MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin päällikkö
p. 040 825 3235
markku.laine@mpk.fi

Kuva: Porilaispatsaan kopio, Olli Alho