MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

14.12.2016MPK:n vuoden toimijat valittiin tänään 14.12.2016 MPK:n vuosijuhlassa.

Vuoden toimihenkilöksi 2016 valittiin Tapio Lakela

MPK:n hallitus on valinnut koulutus- ja tukiyksikön päällikön Tapio Lakelan vuoden 2016 toimihenkilöksi.

Tapio Lakela on toiminut vuoden 2010 lopusta alkaen MPK:n Kymenlaakson koulutus- ja tukiyksikön päällikkönä. Hän on toiminut aktiivisesti ja yhteistyökykyisesti yksikkönsä päällikkönä kehittäen joka vuosi koulutusta sekä laadullisesti että määrällisesti. Hänen aikanaan erityisesti sotilaallinen koulutus on saatu palvelemaan Puolustusvoimia.

Lisäksi Lakelalla on ollut merkittävä rooli MPK:n PVMoodle-koulutuksessa sekä sotilaallisessa kouluttajakoulutuksessa. Hän on myös vuonna 2016 kyennyt takaamaan MPK:n tuen vaativassa Tuntematon sotilas 2017 -yhteistyöhankkeessa.

Kymenlaakson KOTU-yksikkö on hänen johdollaan menestynyt erittäin hyvin valtakunnallisissa ja alueellisissa auditoinneissa.

Vuoden kouluttajaksi 2016 valittiin Jyri Favorin

MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen on nimennyt vuoden kouluttajaksi majuri Jyri Favorinin.

Jyri Favorin on merkittävällä tavalla kehittänyt MPK:n naisille tarjoamaa koulutusta. Hän on vastannut pääkouluttajan tehtävässä Sotilaskotiliiton (SKL) valmiusharjoituksesta. Sotapelissä koko Sotilaskotiliiton organisaation toiminta testattiin toimeenpanevasta hallituksesta aina kanttiinijoukkueen toimintaan saakka.

Favorin on myös toiminut esikuntatyöskentelyn jatkokurssin pelipäällikkönä johtaen menestyksekkäästi koko harjoituksen pelitoiminnan. Hän on vuosikausia toiminut esikuntatyöskentelyn jatkokurssin johtoryhmässä vastaten erityisesti pelitoiminnasta.

Jyri Favorin on esimerkillinen, vastuuntuntoinen, uusia haasteita kaihtamatoton reserviupseeri.

Vuoden viestijäksi 2016 valittiin Jouko Liikanen

Reservin kapteeni Jouko Liikanen on ollut mukana MPK:n toiminnassa jo vuodesta 1994 lähtien. Hän on ansioitunut toiminnassa erityisesti valokuvaamisen ja koulutuksen saralla. Hän on ollut aktiivinen MPK:n kuvaaja ja kuvaamisen kouluttaja useiden vuosien ajan. Liikanen on aikaa ja vaivaa säästämättä matkustanut ympäri Suomea kouluttamassa.

Jouko Liikanen on toiminut Keski-Pohjanmaan vapaaehtoisena tiedottajana. Lisäksi hän on mm. ollut aktiivinen sosiaalisen median koulutusohjelman rakentamisessa. Liikasen asenne tiedottamiseen on esimerkillinen: hän on positiivinen, kannustava ja aktiivinen toimija, joka on omalla toiminnallaan lisännyt MPK:n tunnettuutta ja luonut positiivista nostetta tiedottamiselle ja valokuvaamiselle.
Kuvassa vasemmalta: Vuoden toimihenkilö 2016 Tapio Lakela, Vuoden kouluttaja 2016 Jyri Favorin ja Vuoden viestijä 2016 Jouko Liikanen

Kuva: Irina Lönnqvist