MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

29.03.2017

Perinteeksi muodostunut kävelytapahtuma Kesäyön marssi järjestetään tänä kesänä satavuotiaan Suomen kunniaksi neljällä eri paikkakunnalla: Turussa, Tuusulassa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä.

Turussa marssien järjestäminen on tuttua puuhaa, ja paikallisilla vapaaehtoisilla onkin hyvät rutiinit sekä viimeisen päälle hiotut prosessit marssin järjestämiseksi. Tuusulaan kahdettakymmenettä kertaa järjestettävä marssi palaa nyt muutaman vuoden tauon jälkeen. MPK:n aktiiveista koostuvaan järjestelyporukkaan on onneksi löytynyt joukko aikaisemmin marssijärjestelyissä mukana olleita.

Rovaniemellä ja Jyväskylässä marssi järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Rovaniemen marssista vastaava Pohjois-Suomen apulaispiiripäällikkö Antti Tölli kertoo valmistelujen olevan jo hyvässä vaiheessa. Yhteistyötä tehdään myös Rovaniemen kaupungin liikuntatoimen kanssa.

– Suunnitelmat on tehty viimeisen päälle niin reiteistä kuin taloushuollostakin. Vapaaehtoisia on saatu hyvin mukaan, mutta tarvittavien toimitsijoiden määrä riippuu toki osallistujamäärästä, Tölli kertoo.

Marssilla on Töllin mukaan vielä paljon tilaa osanottajille. Mukaan on tulossa muun muassa Ruotsin kodinturvajoukkojen eli Hemvärnetin joukkue, ja järjestäjien aikomuksena on haastaa myös kotimaiset reserviläisjärjestöt mukaan marssille.

– Huhti-toukokuu tulee olemaan tärkeintä aikaa ilmoittautumisten kannalta, koska siinä vaiheessa ihmiset yleensä heräävät ja päättävät lähteä mukaan tapahtumiin, Tölli toteaa.

Tarkemmat tiedot Kesäyön marsseista sekä ilmoittautumislinkit löytyvät kunkin kesäyön marssin sivuilta. Ensimmäiset edullisemmat early bird -ilmoittautumishinnat sulkeutuvat jo perjantaina. Kannattaa siis olla nopea ja ilmoittautua mukaan marssimaan!

Turku 20.5.2017
Tuusula 10.6.2017
Rovaniemi 10.6.2017
Jyväskylä 19.8.2017

Kuvat: MPK, Kaisa Nikkilä ja Jyväskylän yliopisto